Украйна може да стане един от гарантите за европейската енергийна

...
Украйна може да стане един от гарантите за европейската енергийна
Коментари Харесай

Украйна е готова да изнася още повече ток за ЕС след спирането на руския газ

Украйна може да стане един от гарантите за европейската енергийна сигурност, като усили износа на ток към Европейски Съюз след натиска от Русия със прекъсването на природния газ.

Това споделя президентът на Украйна Володимир Зеленски в последното си телевизионно послание.

" Готвим се да увеличим нашия експорт на ток към потребителите в Европейски Съюз. Независимо от тази война, ние осигурихме рекорден период за присъединение на енергийната мрежа на Украйна към енергийната система на цяла Европа. Нашият експорт разрешава освен ние да получаваме валутни доходи, само че и да оказваме помощ на нашите сътрудници да устоят против съветския енергиен напън ", споделя Володимир Зеленски.

Той декларира, че вътрешното произвеждане на електричество в Украйна може да помогне за гарантирането на сигурността на системата в Европа.

Анонсът му пристигна часове откакто " Газпром " редуцира доставките на природен газ към Германия през " Северен поток " до 20%.

Зеленски разяснява още, че към този момент работи работна група по глобите, в която се разисква усилване на отговорността на равнище Европейски Съюз при отклонения от режима и самодейност за " наложително откриване на информация за всевъзможни настоятелен контакти, взаимен надзор върху корпоративни права и благосъстоятелност с съветски жители ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР