Украйна може да се върне към идеята за разполагането на

...
Украйна може да се върне към идеята за разполагането на
Коментари Харесай

В Украйна заговориха за разполагане на сини каски на ООН в Донбас

Украйна може да се върне към концепцията за разполагането на мироопазващ контингент на Организация на обединените нации (т. нар. " сини каски " ) в Донбас , в случай че признае невъзможността за разрешаване на спора въз основа на Минските съглашения. Това разгласи украинският външен министър Вадим Пристайко в ефира на локална телевизия.

По думите на украинския първи посланик в този момент киевските управляващи " се пробват да създадат всичко в границите на Минските съглашения ".
 Вещаят част от Украйна да премине под васална взаимозависимост от Русия
Вещаят част от Украйна да премине под васална взаимозависимост от Русия

Ако Киев направи компромис с Москва

" И когато разберем, че в границите на Минските съглашения не можем да приказваме за нещо ново, тогава ще преминем към идната стъпка ", посочи Пристайко.

Той означи, че идната стъпка най-вероятно щяла да бъде разполагането на мироопазващ контингент . Той също по този начин подчертал, че екипът на президента Володимир Зеленски " има някои проекти по отношение на това ".

Украйна към този момент излезе с концепцията да бъдат ситуирани миротворци на Организация на обединените нации в Донбас. В Киев упорстват, че задачата би трябвало да има необятен мандат и да бъде ситуирана на територията на целия район до границата с Русия.

Руският президент Владимир Путин от своя страна поддържа предлагането за разполагане на мироопазващ контингент в Югоизточна Украйна , само че акцентира, че задачата трябвало да бъде ситуирана единствено по линията на прикосновение, а нейната функционалност можела да бъде само да подсигурява сигурността на чиновниците на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
 Украйна удължи действието на закона за особения статут на Донбас
Украйна удължи действието на закона за особения статут на Донбас

До края на 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР