Украйна може да се изправи пред най-лошия сценарий за руска

...
Украйна може да се изправи пред най-лошия сценарий за руска
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий за Украйна - следващата седмица, Русия искала да върне времето назад

Украйна може да се изправи пред най-лошия сюжет за съветска инвазия още идната седмица. Това съобщи английският външен министър Лиз Тръс по време на Мюнхенската конференция по сигурността, оповестява " Ройтерс ".

Тя уточни, че Европа е изправена пред една от най-опасните обстановки във връзка с сигурността от началото на 20-ти век.

Реалността е, че Русия желае да върне времето обратно, подчерта Тръс.

" Само през последната седмица видяхме удвояване на дезинформацията и сме очевидци на интервенции под подправено знаме в района на Донбас. Боя се, че Русия сподели, че не гледа съществено на дипломацията ", означи още дипломатът.

Тазгодишната конференция по сигурността в Мюнхен се организира под знака на напрежението в Източна Европа и знаково без наличието на Руската федерация. Фон на конференцията е не само ескалацията в Донбас, която стартира през вчерашния ден със известия за два случая и в двете оповестили самостоятелност републики ДНР и ЛНР, само че и огромните военни учения, които организира Русия. 

По-рано през днешния ден Урсула фон дер Лайен разгласи, че санкциите на Европейски Съюз по отношение на Русия в случай на война с Украйна ще обиден енергийния бранш и високите технологии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР