Украйна може да получава енергийни ресурси през България, се разбра

...
Украйна може да получава енергийни ресурси през България, се разбра
Коментари Харесай

Украйна може да получава енергийни ресурси през България

Украйна може да получава енергийни запаси през България, се разбра след срещата сред президентите Румен Радев и Володимир Зеленски в Брюксел, заяви БНР от Брюксел. Зеленски е разговарял с европейските водачи на групи вечерта в четвъртък.

Енергийната политика на България основава предпоставки за действителна диверсификация в доставките на енергийни запаси за целия район, от което може да се възползва и Украйна, е отбелязал президентът Радев. Той още веднъж е подчертал, че нуклеарната енергетика е от стратегическо значение за бъдещето на българската енергетика и стопанска система и България не може да одобри налагането на наказания в тази сфера.

В рамките на изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел държавните и държавни ръководители на европейските страни организираха през днешния ден работни сесии с президента на Украйна Володимир Зеленски, като президентът Румен Радев взе участие в взаимната работна сесия дружно с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер и министър-председателите на Гърция  - Кириакос Мицотакис, на Словения - Роберт Голоб, на Унгария - Виктор Орбан и на Хърватия - Андрей Пленкович, оповестяват от прессекретариата на президента.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР