Украйна може да победи Русия и дори да си върне

...
Украйна може да победи Русия и дори да си върне
Коментари Харесай

Словакия надъхва Украйна да нападне Русия и да си върне Крим

Украйна може да победи Русия и даже да си върне контрола над Източна Украйна и Крим. Това съобщи някогашният словашки финансов министър Иван Миклош, представен от " Евронюз ".

Той акцентира, че всичко друго с изключение на военна победа за Украйна би било рисков компромис.

Миклош е някогашен консултант на някогашния украински президент Петро Порошенко. В момента той поучава молдовския министър председател Наталия Гаврилита и е член на новия Национален съвет за възобновяване на Украйна, основан от президента Володимир Зеленски.

Националният съвет за възобновяване ще организира първата си онлайн среща идната седмица, на която Миклош ще бъде член на консултативния комитет на задграничните специалисти. Сред останалите членове са някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол, както и американският икономист и мъдрец Франсис Фукуяма.
 Зеленски: Само дипломацията може да постави завършек на войната в Украйна
Зеленски: Само дипломацията може да постави завършек на войната в Украйна

Мирните договаряния сред двете страни обаче са в невъзможност

Според Миклош Украйна би трябвало да победи Русия и е способна да го направи, в случай че западните страни продължат да оказват военна и финансова помощ.

" Трябва да се върнат държавните граници от преди 2014 година Ако се върнат единствено тези от преди нашествието, това постоянно ще бъде източник на напрежение и неустановеност ", предизвести той.

" Решението за следвоенно възобновяване е провалянето на Русия. Чуждестранните вложители ще дойдат в Украйна единствено в случай че са сигурни, че има мир " , добави Миклош.

Възвръщането на Крим и Източна Украйна обаче ще бъде мъчно. " Те ще би трябвало да атакуван, а офанзивата постоянно е по-трудна от отбраната. В момента е извънредно значимо Западът да не отстъпва от помощта си ", настоя някогашният словашки министър.
 Кулеба: Само Украйна може да дефинира по кое време свършва войната
Кулеба: Само Украйна може да дефинира по кое време свършва войната

Нямаме потребност от непозната земя, само че няма да се откажем от своята, акцентира украинският външен министър

Вчера съветският договарящ Владимир Медински увери, че Москва е подготвена да възобнови мирните договаряния с Украйна , обвинявайки Киев за прекратяването им.

Изглежда обаче, че възобновяването на мирните договаряния не е е на дневен ред за Киев.

В телефонен диалог с нощес украинският президент е декларирал, че Русия " към момента не е подготвена за същински кротичък развой ".

Ще можем да го обсъдим единствено когато си върнем териториите, които Русия ни е лишила от началото на войната, безапелационен е Зеленски.
 Руските управляващи са получили предложение за спокойно споразумяване на спора в Украйна от Италия
Руските управляващи са получили предложение за спокойно споразумяване на спора в Украйна от Италия

Планът планува връщане на Крим и Донбас на Украйна при необятна автономия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР