Украйна може да изчезне от картата на света, ако в

...
Украйна може да изчезне от картата на света, ако в
Коментари Харесай

Украйна може да бъде изтрита от картата: Бивш военен съветник на Тръмп

Украйна може да изчезне от картата на света, в случай че в последна сметка не бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня във войната на съветския президент Владимир Путин, допусна в сряда някогашният основен консултант на Пентагона и полковник в оставка Дъглас Макгрегър.

Макгрегър, който е бил старши консултант при някогашния президент Доналд Тръмп, направи тези забележки по време на изявление за Sky News Australia. Той получи отпор от двете партии за това, че като че ли е заел удобна позиция по отношение на Русия и Путин, съобщи Newsweek.

" Колкото по-дълго продължава тази война, толкоз повече хора ще бъдат излишно избити, толкоз повече вреди ще бъдат нанесени на Украйна ", споделя Макгрегър.

" Тя [Украйна] към този момент на процедура е провалена страна и може да бъде изцяло заличена от картата. Бих споделил, че се нуждаем от преустановяване на огъня ", сподели той.

Отбелязвайки, че украинската войска е понесла големи загуби по време на спора и че съветските сили " никога не са пренапрегнати или засегнати в този миг ", Макгрегър твърди, че " имаме потребност от преустановяване на огъня " и че страни като Австралия би трябвало да упорстват за това, защото " никой във Вашингтон няма да го направи ".
Бившият консултант разяснява и вероятностите на съветския президент Владимир Путин да се съгласи на такова помирение, като означи, че той " в никакъв случай не се е интересувал от цяла Украйна " и че територията, която сега е под контрола на Русия, е " обичайна рускоезична зона "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР