Украйна може да е част от европейското пространство много преди

...
Украйна може да е част от европейското пространство много преди
Коментари Харесай

Радан Кънев разкри кога Украйна може да стане член на ЕС

Украйна може да е част от европейското пространство доста преди да бъде член на Европейски Съюз. Това съобщи евродепутатът Радан Кънев в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Перспективата за участие в Европейски Съюз, отварянето на вратата и началото на договаряния дава безпределно доста благоприятни условия – отваря границите и за хората, и за стоките “, добави той.

Евродепутатът, обаче, изясни, че присъединението на Украйна към Европейски Съюз няма да стане от през днешния ден за на следващия ден. И съпостави ситуацията с това на Сърбия и Косово.

„ Държава, която има неразрешени териториални въпроси със съседи, не може да бъде член на Европейски Съюз “, напомни Кънев и добави, че това няма да е и преди да се изяснят въпросите към Донецк, Луганск и Крим.

По думите му Нидерландия постоянно е била скептична към разширение и на Шенген, и на Европейски Съюз.

„ Те постоянно приказват от името на Франция. На холандците не им пука да бъдат неприятното ченге. Вътрешнополитически това им носи изгоди “, разяснява Радан Кънев.

Евродепутатът разяснява и българския План за възобновяване. По думите му забавянето на страната ни в действителност ни е донесло изгоди.

„ Зелената договорка в сегашната военна обстановка се нуждае от съществено преосмисляне, не от отменяне. По отношение на противоречивата концепция да се сменят въглища с газ като преходно гориво тя явно се оказа огромен неуспех. Да се прави ток от газ е глупава технология. Идеята да се заменя въглищна с газова централа е неправилна концепция. Това закъснение оказа помощ България да не тръгне в тази посока “, изясни той.

По думите му средствата по Плана могат да бъдат сполучливо вложени в българската стопанска система, само че би трябвало да се работи с по-бързо движение.

„ По-важното е плановете да са положителни и ориентирани към ускорена рационализация. Инвестиции в бъдещето ни, а не просто асимилиране на пари, което нормално значи да завършат в нечии джоб, а не да са в публичен интерес “, добави Кънев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР