Украйна може да бъде готова да води разговори за мир

...
Украйна може да бъде готова да води разговори за мир
Коментари Харесай

Путин: Украйна може да бъде готова да води разговори за мир едва когато нейните ресурси се изчерпят

Украйна може да бъде подготвена да води диалози за мир едвам когато нейните запаси се изчерпят. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, който приказва на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток, съобщи през днешния ден. Информацията е на Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.
По думите му Киев ще употребява евентуалното преустановяване на огъня, с цел да се превъоръжи. Путин повтори изказванието си, че контраофанзивата на Украйна се е провалила и не е довела до " никакви резултати ".
Отмяната в Украйна на указа, забраняващ договарянията с Русия, може да е първата стъпка към разговор, акцентира съветският водач.
Руският президент означи, че от 1000 до 1500 руснаци подписват доброволни контракти за влизане армията всеки ден. През последните шест или седем месеца 270 000 души са сключили такива доброволни контракти, добави Путин.
„ Западът е почнал да прави опити да показва Русия като " империя на злото " още преди този термин да бъде употребен от 40-ия президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън - може би още през Средновековието, след провалилите се опити за католицизиране ”, сподели той. ”
Русия и Китай не основават военни съюзи и са другари не против някого, а в полза на своите нации, добави съветският президент и съобщи, че Москва и Пекин ще не престават да работят по този начин и отсега нататък.
Путин отхвърли също догатките, че Армения е скъсала своите връзки с дългогодишния си съдружник Русия и също по този начин разгласи, че Ереван на процедура е приел суверенитета на Азербайджан над отделилия се район Нагорни Карабах. Арменското управление в действителност призна, че Нагорни Карабах принадлежи на Азербайджан, съобщи съветският президент.
Според Путин стопанската система на Русия се нуждае от мигранти, само че не е нужен огромен приток от тях, в случай че се вкарат нови технологии. В Африка обаче няма да не помнят по какъв начин африканските деца бяха изпращани към Европа в кафези даже и през 50-те години на ХХ век, уточни той.
За съветските интелектуалци, отпътували в чужбина съветският президент сподели, че към 160-170 културни дейци, които не са били съгласни с политиката на Русия, са напуснали страната. По думите му: „ надарените хора, които са отпътували в чужбина, е по-добре да се занимават с бизнес там, в сравнение с да " промиват мозъците " на съветските жители и да пропагандират нетрадиционни полезности ”. Той добави, че никой не е затворил пътя назад за руснаците, които са напуснали страната.
Във връзка със възбраната съветски спортисти да вземат участие в летните олимпийски игри в Париж през 2024 година Путин съобщи, че олимпийското придвижване " деградира " и Москва ще пази ползите на своите спортисти. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР