Украйна, която се стреми да формира безопасни морски маршрути в

...
Украйна, която се стреми да формира безопасни морски маршрути в
Коментари Харесай

Украйна опитва да изведе кораби, блокирани в пристанищата й

Украйна, която се стреми да образува безвредни морски направления в Черно море, стартира да записва кораби, искащи да употребяват коридора, разгласен от нея по-рано тази седмица, заяви локална осведомителна организация в събота, предава " Ройтерс ".

Украйна разгласи в четвъртък в Черно море за освобождение на товарни кораби, които са били блокирани в нейните пристанища, откогато Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

Коридорът е нов тест за фактическата обсада на Русия , откакто Москва се отхвърли от договорката предишния месец, която позволяваше на Киев да изнася зърно макар войната.

" Регистрацията към този момент е отворена и координаторът към този момент работи ", сподели представителят на украинските Военноморски сили Дмитро Плетенчук, представен от Интерфакс Украйна.

Той не даде повече детайлности, до момента в който източник от промишлеността сподели на Ройтерс в петък, че към момента няма кораби, минали през коридора.

" Разбира се, всичко ще се организира под наблюдението на украинските въоръжени сили . Ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме сигурността ", сподели Плетенчук.

Русия не е показала дали ще съблюдава коридора за мореплаване, а източници от корабоплаването и застраховането показаха опасения по отношение на сигурността.

Поне в началото маршрутът ще се ползва за плавателни съдове като контейнеровози, които са блокирани в украинските пристанища от началото на войната и не са обхванати от договорката, която отвори пристанищата за колета на зърно предходната година.
 Киев разгласи края на съветската доминация в Черно море
Киев разгласи края на съветската доминация в Черно море

След последните събития с съветски кораби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР