Украйна казва, че руските сили са засилили атаките в Източна

...
Украйна казва, че руските сили са засилили атаките в Източна
Коментари Харесай

Русия засилва атаките срещу ключови градове в Източна Украйна

Украйна споделя, че съветските сили са засилили офанзивите в Източна Украйна в опит да стъпят покрай два основни града на фронтовата линия < /p> От FELIPE DANA Associated Press, 12 ноември 2023 година, 7:26 ч.

КИЕВ, Украйна -- Руските сили ускориха офанзивите в Източна Украйна в опит да овладеят позиции покрай два основни града на първа линия, споделиха украински военни в неделя.

Войските на Москва започнаха напън за възобновяване на територия покрай Бахмут, източният миньорски град, който беше мястото на най-кръвопролитната борба във войната, преди да попадне в съветски ръце през май, началникът на сухопътните сили на Украйна написа в приложението за известия Telegram.

Украинските войски бяха завладяли още веднъж височините над Бахмут и направиха прочут прогрес на запад, север и юг от града, откакто Киев стартира лятната си контраатака.

„ Към Бахмут руснаците са станали по-активни и се пробват да си върнат изгубените по-рано позиции....Вражеските офанзиви се отблъскват “, написа генерал-полковник Александър Сирски в актуализация на Telegram в неделя следобяд. докара единствено до спомагателни облаги и тежки загуби, като украинските войски се мъчеха да пробият съветските линии на юг. Междувременно силите на Москва се пробваха да настъпят напред на североизток, евентуално за да отвлекат вниманието на Киев и да сведат до най-малко броя на войските, които може да изпрати в основни южни и източни борби.

Говорителят на украинските сухопътни сили заяви по сходен метод, че съветските войски са „ превключили от защита към дейна защита “ покрай Бахмут, „ оказвайки напън “ върху украинските войски южно от град. Владимир Фитьо направи изказването по украинската телевизия, като добави, че съветските войски търсят слаби места в украинската защита и ускоряват артилерийските удари по украинските позиции.

Генералният щаб на Украйна сподели, че съветските войски също не престават седмичния си напън за обграждане на Авдиевка, украинска цитадела на юг от Бахмут и основна цел от началото на войната. Смята се за врата към елементи от източната Донецка област под контрола на Киев. Генералният щаб сподели, че военновъздушните сили играят основна роля в последното съветско нахлуване.

Ген. Александър Тарнавски, който управлява украинските войски, които се бият в и покрай Авдиевка, сподели в неделя, че атакуващите съветски сили ускоряват въздушните удари, изключително тези, употребяващи управляеми бомби. Той написа в Telegram, че през миналия ден съветските войски са нанесли 30 въздушни удара и 712 артилерийски обстрела по града и близките региони и са се сблъскали съвсем 50 пъти с украински елементи.

Прокудин сподели, че съветските сили са обстрелвали Херсон и околния район 62 пъти през последните 24 часа, ранявайки четирима цивилни и повреждайки една от библиотеките в града. Градът е обект на съвсем ежедневни офанзиви, откогато Украйна го завладя преди година.

___

Следете отразяването на войната от AP на https://apnews.com /hub/russia-ukraine

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР