Украйна казва, че няма нищо общо със стрелбата в Москва,

...
Украйна казва, че няма нищо общо със стрелбата в Москва,
Коментари Харесай

Реакцията на Киев: Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития

Украйна споделя, че няма нищо общо със стрелбата в Москва, в която съгласно съветските управляващи са починали минимум 40 души и над 100 души са били ранени, съобщи Франс прес, като цитира Михайло Подоляк, съветник на украинското президентство. Той дефинира стрелбата като терористичен акт.

" Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития ", увери в Телеграм Подоляк, чиято страна от две години се бори против съветската инвазия.

Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна разгласи, че нападението е  " умишлена провокация "  на Кремъл.

" Това е умишлена провокация от страна на специфичните служби на Путин, за която предизвести интернационалната общественост. Кремълският тиранин стартира кариерата си по този начин и желае да я приключи със същите закононарушения против личните си жители ", разгласи представителят на ГУР Андрий Юсов.

Той засяга детонациите в Буйнакск, Москва и Волгодонск от 4 до 16 септември 1999 година, при които умират 307 руснаци. Смята се, че зад гърмежите могат да стоят сътрудници на ФСБ. Атаките са употребявани от новия министър-председател Владимир Путин да се докопа до президентския пост няколко месеца по-късно и да оправдае стартирането на Втората чеченска война.

Руски прокиевски бойци от легиона " Свобода за Русия ", които се борят дружно с украинските сили, също отхвърлиха да са забъркани в убийствената въоръжена офанзивата в концертната зала в Подмосковието.

" Подчертаваме, че Легионът не се бие с съветски цивилни ", заяви групата, която прибавя, че отговорност носи " терористичният режим на Путин ".
Медведев: Ще унищожим украинските водачи, в случай че са свързани с офанзивата
Русия ще опита да трансферира вината за кървавия атентат върху Украйна и да постанова това говорене -  това съмнение, откри бързо удостоверение и в следващия изблик на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев.

" Ще унищожим украинските водачи, в случай че те са свързани с офанзивата в Москва ", закани се той.

" Ако се откри, че става дума за терористи на режима на Киев, те би трябвало да бъдат открити и унищожени безмилостно в качеството им на терористи. В това число и на водачите на страната, която е направила такава свирепост ", съобщи Медведев в Телеграм.

Бившият съветски президент е и фигура номер две в съветския Съвет за сигурност, напомня Франс прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР