Украйна извърши нападение с дрон срещу цели в Южна Русия

...
Украйна извърши нападение с дрон срещу цели в Южна Русия
Коментари Харесай

Киев твърди, шест руски самолета са свалени при атака с дронове

Украйна извърши нахлуване с дрон против цели в Южна Русия и твърди, че е унищожила шест съветски самолета във военновъздушна база в Ростовска област.

Източници от службите за сигурност оповестиха за Би Би Си, че още осем самолета са били съществено развалени, а 20 военнослужещи може да са били убити или ранени.

Ukraine war: Six Russian planes destroyed by drones, says Kyiv
— BBC News (World) (@BBCWorld)
В базата в Морозовск се намират самолети Су-27 и Су-34, употребявани на фронтовата линия в Украйна, настояват източниците.

Русия не е съобщила нищо за известията за нахлуване на летището.

Руски публични лица обаче обявиха, че над 40 безпилотни самолета са били ориентирани към района, който граничи с Украйна.

Руският боен анализатор на Би Би Си Павел Аксьонов споделя, че офанзива от толкоз доста дронове за малко време би могла да претрупа противовъздушната защита.

Руското министерство на защитата заяви, че Саратов, Курск, Белгород и Краснодар също са били обект на нахлуване. То съобщи, че всички безпилотни самолети са били свалени.

" В Морозовска област на Ростов е била изумена електрическа подстанция, вследствие на което към 600 души са останали без ток за няколко часа " , заяви губернаторът на Ростов Василий Голубев в канала си в Telegram и добави, че са нанесени вреди на 16-етажен жилищен блок.

В по-късен пост той заяви, че осем души са били ранени от експлозиви, детонирали на един от падналите дронове по време на следствие на мястото " близо до аерогарата ".

Ukraine conducted a drone strike on locations in southern Russia and asserts that they successfully eliminated six Russian aircraft at an airbase in the Rostov region.
— SuperGirlBunny_TheChamp (@SuperGirlDChamp)
Напоследък Украйна ускори офанзивите с дронове против цели на територията на Русия, като се насочи към военни и енергийни обекти. Страната многократно е предупреждавала, че армията ѝ е изправена пред сериозен дефицит на муниции, само че си е сложила за цел да създаде един милион безпилотни летателни апарати на вътрешния пазар през тази година.

Във видеото научете повече за: Путин: Русия не възнамерява нахлуване на страни от НАТО, само че ще смъква самолети Ф-16 в Украйна

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР