Украйна извърши атака с хеликоптер срещу руско село в Брянска

...
Украйна извърши атака с хеликоптер срещу руско село в Брянска
Коментари Харесай

Киев настоява за унищожаване на командните центрове

Украйна извърши офанзива с хеликоптер против съветско село в Брянска област. В резултат на въздушния удар има жертви. По-рано по същия метод въоръжените сили на Украйна нападнаха петролна база в Белгородска област. Освен това обстрелът от Украйна на съветски обитаеми места и гранични пунктове стана съвсем всекидневен. Защо Киев се нуждае от това и по какъв начин Русия може да отговори?

Два бойни хеликоптера на украинските военновъздушни сили, оборудвани с тежки нападателни въоръжения, нахлуха в съветското въздушно пространство в четвъртък. „ Движейки се на дребна височина, действайки съзнателно, те направиха минимум шест въздушни удара по жилищни здания в село Климово, Брянска област “, се споделя в изказване на Следствения комитет, който е образувал наказателно дело за обстрела.

По-рано офанзивата на въоръжените сили на Украйна, вследствие на която бяха развалени две жилищни здания в Климов, беше доказан от губернатора на Брянска област Александър Богомаз. В резултат на обстрела бяха ранени седем души, измежду които бременна жена и дете, описа чиновник на приемното поделение на локалната болница. Бременната жена е в приемливо положение, положението на потърпевшото дете се прави оценка като приблизително тежко, прецизираха от Министерство на здравеопазването. Сред ранените: трима са в приемливо положение, други двама са в тежко положение. Според източника на портала „ Маш “ на един от потърпевшите е откъснат кракът. В локалните учебни заведения беше решено учениците да се трансферират в отдалечен режим.

Трябва да се означи, че офанзивата на украинските хеликоптери е станала след предизвестие от съветското министерство на защитата. В сряда формалният представител на съветското военно министерство Игор Конашенков съобщи, че съветските въоръжени сили ще нанесат удари по центровете за взимане на решения, в това число в Киев, при положение на опити на украинските войски да саботират и нанасят удари по цели в Русия.

Припомняме също, че офанзивата против Климово не е първата офанзива на въоръжените сили на Украйна против прилежащи съветски територии благодарение на хеликоптери. На 1 април по доста сходен сюжет въоръжените сили на Украйна нанесоха въздушен удар по петролна база в Белгород. Както и в тази ситуация с сегашния случай, хеликоптерите летяха на извънредно дребна височина, съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков. „ Трябва да се ускори защитата на същите Белгород, Брянск, Курск и Ростов “, прикани тогава военният специалист Александър Перенджиев.

Връщайки се към скорошния случай, означаваме, че ден преди хеликоптерната офанзива против Климово, контролно-пропускателен пункт на Граничен контролно-пропусквателен пункт Нови Юрковичи край селото беше подложен на минометен обстрел от украинска страна. Този контролно-пропускателен пункт е прочут още като " Трите сестри " - той се намира съвсем на стиковката на границите на три страни: Русия, Украйна и Беларус. Според Брянската регионална гранична защита, задачата на офанзивата са били коли с украински регистрационни номера. „ По време на обстрела на територията на контролно-пропускателния пункт е имало над 30 украински бежанци на път за Руската федерация, които са били евакуирани заради подхванатите ограничения “, е известието на ведомството. При два случая бяха развалени две коли на бежанци и бяха опожарени две частни къщи наоколо. Огневата точка, ситуирана на прилежащата територия на Черниговска област, е разрушена с ответен огън.

Няколко часа по-късно регионът на Белгород беше обстрелван. От Сумска област е осъществена пукотевица в граничното село Сподарюшино. За благополучие няма потърпевши и вреди, заяви губернаторът Гладков. „ За да се подсигурява сигурността на жителите, те бяха краткотрайно изведени от селата Безимено и Сподарюшино. Те са в сигурност, под контрола на регионалния началник”, осведоми районният началник.

През последните няколко дни офанзиви от украинската страна по съветските гранични региони се правят съвсем всеки ден. На 9 април беше обстрелван граничен пост край село Елизаветовка в Курска област, граничещо със Сумска област на Украйна. Във вторник беше разрушена железопътната линия в Белгородска област, на седем километра от границата с Украйна. В сряда в региона на Курск граничен отряд беше обстрелян от стрелково оръжие.

От 11 април в граничните региони е въведено високо – жълто – равнище на терористична опасност. Действа в регионите на Белгород, Брянск и Курск. Освен това същият режим беше въведен в два региона на Воронежска област и две области на Краснодарски край. От понеделник управляващите на Крим също покачиха равнището на терористична опасност до високо равнище в Армянск, Джанкой, Керч и други региони в северната и източната част на полуострова.

Политологът Александър Асафов назова обстрела опит на въоръжените сили на Украйна да уплашат и деморализират цивилното население, да му нанесат вреди. „ Това може да се назова тероризъм на въоръжените сили на Украйна “, счита специалистът. „ Киев се пробва да окаже честен напън върху руснаците, по-специално върху тези, които живеят покрай зоната на специфичната военна интервенция “, сподели на собствен ред Алексей Леонков, основен редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “.

Освен опит за деморализиране на съперника, задачата на офанзивите против съветска територия е политическа, счита Леонков. „ С дейностите си Киев се пробва да реализира сключването на несъмнено съглашение, сходно на споразуменията от Минск, и да спре провеждането на специфичната интервенция “, счита военният специалист. „ Това ще разреши на Украйна да избави тези групировки, които в този момент са оковани във вериги в Донбас. Киев в действителност се нуждае от бойците, които участват там, тъй като знаят по какъв начин да боравят с оборудването, което в този момент интензивно се доставя от страните от НАТО в Украйна “, добави.

Асафов е уверен, че удар с прецизни оръжия по центровете за взимане на решения, както предизвестиха по-рано от Министерството на защитата, „ може да бъде много ефикасна мярка “ и да спре сходни обстрели на съветска територия. „ Високопрецизните оръжия разрешават хирургично премахване на аргументите за сходни дейности “, сподели Асафов. Според Леонков задачите на ответните удари би трябвало да бъдат инфраструктурни уреди с военно значение на територията на Украйна. Възможни са удари по украинските центрове за взимане на решения.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР