Украйна изтегля част от войските си от част от Авдеевка.

...
Украйна изтегля част от войските си от част от Авдеевка.
Коментари Харесай

Украйна изтегля войски от Авдеевка, руснаците стигнаха до важен път

Украйна изтегля част от войските си от част от Авдеевка. Градът е център на тежки боеве от месеци. Украинското командване споделя, че не го изоставят, а се отдръпват на по-удобни позиции за защита. Според военни специалисти Украйна не може да удържи града.

Битката за града се води към този момент пет месеца. Преди дни в региона бяха трансферирани съветски щурмови бригади. Разрушеният коксохимически цех е последната цитадела на украинските сили, написа " Вашингтон пост ". Загубите на руснаците са над 15 хиляди души, само че натискът не отслабва.

От 10 години той е на самата фронтова линия и украинците се гордеят с сполучливата му защита. Преди войната Авдеевка беше 30-хиляден град. Сега се счита че под хиляда души остават в руините.

„ Авдеевка е застрашен да падне в съветски ръце. В огромна степен това се случва, тъй като сухопътната войска на Украйна привършва боеприпасите за артилерията. Русия изпраща вълна след вълна мобилизирани в офанзива против украинските позиции. И тъй като конгресът още не гласоподава спомагателната помощ не можем да дадем снарядите, от които се нуждаят, с цел да спрат тези съветски офанзиви ”, съобщи Джон Кърби, представител на Белия дом.

Руските войски съумяха да лишат украинските елементи в  от главния път за снабдяването им, заяви украински боен представител. Градът от октомври е сцена на яростни боеве поради желанието на Москва да реализира победа преди президентските избори другия месец, съобщи ДПА.

" Снабдяването на  и евакуацията на града са усложнени, само че в този момент се употребява авансово готова аварийна логистична артерия ", сподели в ефира на украинската телевизия Дмитро Лихови, представител на войските в този сектор от фронта.

Като цяло динамичността на фронта е огромна и някои украински подразделения се наложи да се изтеглят на " по-изгодни позиции ", добави той. На други места те съумяха да отхвърлен съветските елементи.

От няколко дни и украински, и съветски военни блогъри оповестяват за реализирани пробиви от съветските сили, най-много на северозапад от тежко опустошения град.

Това придвижване значи, че украинският гарнизон е изправен пред сериозна опасност от обграждане. Той може да бъде снабдяван само по черни пътища по кулоар, който е необятен едвам малко над 3 км.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР