Украйна изрази възмущението си, че от днес Русия е ротационен

...
Украйна изрази възмущението си, че от днес Русия е ротационен
Коментари Харесай

Кулеба за руското председателството на СС на ООН: Най-лошата шега за 1 април

Украйна изрази възмущението си, че от през днешния ден Русия е ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съединените щати, които не съумяха да блокират процедурата, ще разгласят нов пакет военна помощ за Киев.


Украинският външен министър Дмитро Кулеба окачестви поемането от Москва на председателството на Съвета за сигурност като най-лошата смешка за първи април.

 

Според президентския съветинк Михайло Подоляк стъпката е следващото обезчестяване на интернационалното право. Въпреки възраженията на Киев, Съединените щати не съумяха да блокират ротационната функционалност на Русия и въпреки ролята да е най-вече церемониална, непрекъснатият представител на Москва Василий Небензя съобщи, че счита да управлява няколко дебата, в това число за надзор на въоръжението.


Съединените щати също по този начин приканиха Русия да преразгледа проектите си за разполагане на нуклеарни оръжия в Беларус. По-рано президентът Александър Лукашенко изрази подготвеност да одобри на своята територия съветски стратегически нуклеарни оръжия в допълнение с тактическите, които Москва се готви да изпрати на своя съдружник.


Вашингтон също така се готви да разгласи в понеделник нови доставки на оръжия за Украйна на стойност 2,6 милиарда $. В помощта са включени радари, противотанкови ракети, мостово съоръжение, снаряди за противовъздушната защита.


Изпълнителният ръб на МВФ утвърди четиригодишен финансов пакет в размер на 15,6 милиарда $ за Украйна. Той е част от общо 115 милиарда $ интернационална поддръжка за Киев, оповестиха от фонда.

 

Инфо: БНР

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР