Украйна изрази разочарование от решението на съда в Тбилиси, с

...
Украйна изрази разочарование от решението на съда в Тбилиси, с
Коментари Харесай

Украйна критикува отхвърленото от Грузия искане за освобождаване на Саакашвили

Украйна изрази отчаяние от решението на съда в Тбилиси , с което се отхвърля жалбата за освобождение на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили от пандиза по здравословни аргументи. Това заяви украинската работа на РСЕ/РС, като добави, че Саакашвили има украинско поданство.

Саакашвили е президент на Грузия от 2004 до 2013 година Той през октомври 2021 година В момента излежава присъда от шест години затвор по обвинявания в корист с власт, което съгласно него и поддръжниците му е политически стимулирано.

Министерството на външните работи на Украйна грузинските управляващи " да подсигуряват спазването на правата му и да го предадат на Украйна ".

В понеделник арбитър Гиорги Аревадзе за прекъсване на присъдата му, ход, който Саакашвили назова " смъртна присъда ", издадена му от неговите политически съперници.

Украинското външно министерство заяви, че е " разочаровано от решението на Градския съд на Тбилиси ". " Съдът не взе поради заключенията на лекарите за тежестта на болестта на Михаил Саакашвили ", се споделя в изказването.

Членове на фамилията и юристите му предизвестяват от месеци, че здравословното положение на Саакашвили се утежнява даже до момента в който той получава лекуване в частна клиника в Тбилиси.

Неговият медицински екип споделя, че здравето му се е влошило доста, откогато влезе в пандиза през октомври 2021 година и провежда многократни гладни стачки в символ на митинг против лишаването от независимост.

Адвокатският екип на Саакашвили твърди, че той е бил токсичен с тежки метали, до момента в който е бил в ареста.

По време на отдалечено чуване в съда предходната седмица той изиска " опция за съответно лекуване ", както и присъдата му да бъде отсрочена, с цел да може да бъде изместен в чужбина за лекуване. Грузинските управляващи показаха подозрения за това какъв брой сериозно е здравословното му положение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР