Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат

...
Украйна използва 5 хиляди снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат
Коментари Харесай

Путин: Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а в НАТО произвеждат едва по 14-15 000 месечно

Украйна употребява 5 хиляди снаряда на денонощие, а Съединени американски щати създават едвам по 14-15 хиляди на месец, сподели съветският президент Владимир Путин в изявление пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал " Россия-24 ".

" Във водещите страни от НАТО, да кажем също в Съединени американски щати, съгласно техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се създават някъде към 14-15 хиляди снаряда от този диаметър ", сподели Путин.

" Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, употребяват за денонощие в бойните дейности до 5 хиляди снаряда ", добави съветският президент, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати не имат вяра, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие

Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Това разгласи през вчерашния ден Владимир Путин и посочи, че Съединените щати от години разполагат нуклеарни оръжия на територията на свои съдружници. Вашингтон реагира внимателно на изказването на съветския президент, като почитан чиновник на администрацията съобщи, че няма признаци, че Москва възнамерява да употребява своите нуклеарни оръжия.

Коментарите на съветския президент Путин за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус бяха направени, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски възобнови молбата си за повече военна поддръжка от неговите западни съдружници, написа БНР. Беларуският режим е корав съдружник на Кремъл и покровител на нахлуването в Украйна. Съединените щати не имат вяра, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие. В изказване на американското министерство на защитата се споделя: " Не виждаме никаква причина да поправяме нашата лична стратегическа нуклеарна позиция. Оставаме ангажирани с груповата отбрана на НАТО ".

Най-малко 20 съветски въздушни офанзиви са регистрирани за миналото денонощие в Украйна

Най-малко 20 съветски въздушни офанзиви са регистрирани за миналото денонощие, данните са на украинския Генерален щаб.

Битката за Бахмут продължава - съгласно съветски източници, руснаците са завладяли завода, който преди няколко дни посети Володимир Зеленски. Няма без значение удостоверение на информацията. Киев продължава да твърди, че украинските военни удържат позициите си, добавя Българска национална телевизия.

През идната седмица шефът на Международната организация за атомна сила Рафаело Гроси ще посети АЕЦ " Запорожие ". Заплахите за нуклеарната сигурност в следената от Русия централа са " прекомерно явни ", се споделя в мнение на организацията. Очаква се към оборудването да бъде построена " зона за сигурност ".

" Стъпка по стъпка, вършим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че съветският реваншизъм ще изгуби във всеки детайл от експанзията против Украйна и свободните народи като цяло. Русия би трябвало да претърпи проваляне на бойното поле, в стопанската система, в интернационалните връзки, в опитите си да размени историческата истина с имперски легенди. Кремъл губи борбата за духовното подчиняване на народа ни ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР