Украйна издаде пощенска марка, възпроизвеждаща стенопис на британския уличен художник

...
Украйна издаде пощенска марка, възпроизвеждаща стенопис на британския уличен художник
Коментари Харесай

Украйна пусна марка с рисунка на Банкси с победен Путин

Украйна издаде пощенска марка, възпроизвеждаща стенна живопис на английския махленски художник Банкси, изобразяващ момче, което побеждава възрастен мъж в джудо, по случай първата годишнина от съветската инвазия, съобщи Агенция Франс Прес.

Той е нарисуван от Банкси върху разрушена стена в град Бородянка, северозападно от Киев, където доста здания бяха превърнати в руини от съветските самолети при започване на нашествието.

Изображението черпи ентусиазъм от съветския президент Владимир Путин, за който се знае, че има черен колан по джудо, и изобразява млад джудист, представляващ Украйна, който поваля възрастен мъж.

В долната лява част на новата марка е добавена фразата „ Изчезвай, Путин “.

В края на 2022 година в Киев се появиха и редица рисунки на Банкси.

Жителите на столицата се стекоха, с цел да си купят новите марки в петък, от основната поща на централния киевски площад Майдан.

Сред чакащите на опашката Светлана, 50-годишна икономистка, искаше да се снабди с една от тях, „ тъй като поддържам украинските въоръжени сили “ и „ марката е отпечатана в исторически миг “, една година след началото, на 24 февруари 2022 година, на съветската инвазия.

Максим, която също закупи емисията от първия ден, съобщи, че се радва да види „ първата марка от едно от творбите на Банкси “.

„ Това е доста готин жест, с цел да може светът да разбере Украйна, че ние оставаме в центъра на вниманието “, сподели 26-годишната жена пред Агенция Франс Прес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР