Украйна иска да започне преговори за членство в ЕС още

...
Украйна иска да започне преговори за членство в ЕС още
Коментари Харесай

Зеленски поиска ускоряване на процеса по присъединяване към ЕС

Украйна желае да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз още тази година. Това сподели в Киев президентът Володимир Зеленски. Той одобри и беседва с президентите на Чехия и Словакия – Петър Павел и Зузана Чапутова. Тримата водачи подписаха взаимна декларация, „ отбелязваща 30-ата годишнина от установяването на взаимни дипломатически връзки “. Почетоха и с минута безмълвие десетките жертви при съветските удари в петък.

 
Очакваме амбициозни решения, които ще засилят сигурността на Европа. Дойде време да премахнем всяка неустановеност в Европа. Ние би трябвало да стартираме още тази година договарянията за присъединение на Украйна към Европейския съюз. Правим всичко належащо това да се случи.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски също по този начин прикани Европейска комисия да помогне за „ премахването на всички изкуствени ограничавания върху вноса на украински артикули. Той е разговарял по тази тематика и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

" Призовах за намиране на решение на обстановката, като се вземе поради законодателството на Европейски Съюз, съглашението за асоцииране и ползите на всички страни ", добави Зеленски.

Междувременно военният министър на Украйна Олексий Резников съобщи, че страната е получила огромна част от оръжията, обещани й от западните сътрудници, и в този момент приключва подготовката за дълго чаканата си контраатака. Веднага откакто командирите решат и времето разрешава, ще преминем в контранастъпление, уверен е Резников.

И добави, че доста от немските и английските танкове, обещани на страната му, към момента не са пристигнали, само че скоро ще бъдат там.

Но Украйна към този момент е получила от Съединени американски щати противоракетните системи „ Пейтриът “.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР