Украйна иска да се преразгледа правото на Русия да има

...
Украйна иска да се преразгледа правото на Русия да има
Коментари Харесай

Украйна поиска да се преразгледа правото на Русия на постоянно място в Съвета за сигурност на ООН

Украйна желае да се преразгледа правото на Русия да има непрекъснато място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, разгласи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс.

„ Убедени сме, че след юридически разбор ще се окаже, че Русия нелегитимно е в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, " сподели Кулеба на брифинг.

Според него съветските управляващи се пробват да намерят решения по отношение на наложените наказания и има 3 страни, които които евентуално биха могли да оказват помощ на Москва. Не бяха конкретизирани обаче кои са те.

Кулеба добави, че до момента повече от 1000 доброволци от 16 страни към този момент са на път да се причислят към украинските сили, които се борят против нахлулите съветски войски.

В същото време не престават въздушните офанзиви. УНИАН оповестява за починали и ранени покрай град Коростен в Житомирска област. Бил е нападнат контролно-пропускателен пункт. Съобщава се за двама починали и 5-ма ранени. Има разстройства и в локалните малките екрани след щета на предавателната кула в обитаемото място.

В Киев беше разгласен полицейски час от 20:00 часа през днешния ден до 07:00 часа на следващия ден, 3 март.

Кметът на Херсон - градът, в който се твърди, че е високомерен от съветските войски – прикани за филантропична помощ, както и за евакуация на ранените. Продължават и боевете за Харков.

От началото на съветската инвазия в Украйна са починали над 2000 цивилни украинци и са разрушени стотици здания, в това число транспортни обекти, лечебни заведения, детски градини и жилища. Това съобщи през днешния ден украинската Служба за изключителни обстановки, представена от Ройтерс.

„ Деца, дами и хора от силите за защита губят живота си всеки час “, се споделя в известие на службата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР