Украйна иска да получи достъп до мястото на експлозията в

...
Украйна иска да получи достъп до мястото на експлозията в
Коментари Харесай

Украйна иска да получи достъп до мястото на експлозията в Източна Полша

Украйна желае да получи достъп до мястото на детонацията в Източна Полша, която съгласно публични западни представители евентуално е породена от украинска ракета на противовъздушната защита, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на почитан украински представител.

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че Киев желае със своите сътрудници да проучва вчерашния случай и да се запознае с информацията, която е дала съображение за заключенията на съдружниците му.

Киев " е изцяло отворен за детайлно изследване на обстановката ", написа Данилов на формалната страница на съвета във Facebook.

Той също по този начин съобщи, че Украйна разполага с доказателства за " съветска диря " в случая и повтори думите на украинския президент Володимир Зеленски, който упрекна Москва в " ракетен гнет ". Данилов не даде никаква информация за доказателствата, за които говореше.

И Полша, и Съединените щати ще би трябвало дадат единодушие Украйна да взе участие в следствието на случая, съобщи полският президент Анджей Дуда. " Разследването се води от полски и американски специалисти и в случай че някой би трябвало да бъде позволен да взе участие в него, ще е належащо най-малко единодушието на двете страни ", съобщи той по време на конференция.

По-рано през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че гърмежът, при който са починали двама души, евентуално е породен от украинска ракета за противовъздушна защита, само че, че в последна сметка отговорност носи Русия, защото тя е почнала войната в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР