Украйна има възможно решение на проблема с признаването на териториите

...
Украйна има възможно решение на проблема с признаването на териториите
Коментари Харесай

Зеленски намекна за възможно решение за Крим и Донбас

Украйна има допустимо решение на казуса с признаването на териториите на Крим и сампровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР). Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски в изявление, публикувано във вторник от американския ефирен канал ABC, представен от ТАСС.

" Това е следващият ултиматум, а ние не сме подготвени за ултиматуми. Имаме обаче допустимо решение на тези основни въпроси ", сподели украинският водач, отговаряйки на въпроса дали Киев продължава да отхвърля изискванията на Москва - признаването на Крим, самопртовъзгласилите се републики в Донбас, както и отхвърли за присъединение към НАТО.

" Това, което би трябвало да направи президентът [на Руската федерация Владимир] Путин, е да стартира разговор ", добави той.

Украйна упорства за директни диалози сред президента Володимир Зеленски и съветския му сътрудник Владимир Путин, защото Путин е този, който " взема окончателните решения ". Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Анадолската организация.

Третите договаряния сред съветската и украинската делегация завършиха след близо три часа още веднъж без особени резултати, удостоверяват и известията в съветските медии. Те се организираха още веднъж в Беловежката гора в Беларус, покрай полската граница.

Преди това Русия разгласи публично настояванията си към Украйна - да приключи военните дейности, да промени конституцията си, с цел да заявява неутралитет, да признае Крим за съветска територия и да признае сепаратистките региони на Донецк и Луганск за самостоятелни територии.

По данни на Организация на обединените нации от началото на военния спор са починали минимум 406 цивилни жители, а други 801 са били ранени. Организацията обаче прецизира, че изискванията на терен са създали сложна оценката на действителния брой на цивилните жертви.

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците оповестява, че все още над 1,7 милиона души са избягали от Украйна в прилежащи страни.
ТЕМА преди 16 минути 171 преди 28 минути 1901 преди 1 час 253
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР