Украйна има суверенното право да определи кога и как да

...
Украйна има суверенното право да определи кога и как да
Коментари Харесай

Зеленски към Желязков: Никога няма да забравим това, което България прави за нас

Украйна има суверенното право да дефинира по кое време и по какъв начин да се включи в договаряния с агресора, акцентира ръководителят на Народното събрание

България дава военна, филантропична и политическа поддръжка на Украйна от началото на съветската експанзия и ще продължи да го прави продължи да го прави толкоз, колкото е належащо. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на посещаване в Украйна по покана на ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. 

Председателят на Народното събрание още веднъж акцентира, че страната ни остро осъжда съветската експанзия в Украйна, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание. " България уверено отхвърля безмилостния съветски гнет и разрушенията на главната гражданска инфраструктура на Украйна ", означи той. По думите му Русия би трябвало да съблюдава интернационалните си отговорности и абсолютно и неотложно да изтегли всички нейни сили и военно съоръжение от територията на Украйна.



" България е заявила цялостната си поддръжка за „ Формулата за мир “ на президента Володимир Зеленски и абсолютно поддържа водещия принцип, че единствено Украйна има суверенното право да дефинира по кое време и по какъв начин да се включи в договаряния с агресора ", уточни ръководителят на Народното събрание. Той акцентира, че този принцип е най-хубавата гаранция за бъдещия мир, към който всички се стремим и който ще укрепи европейската и световната сигурност, учредена на разпоредбите на интернационалния ред. 



" Благодаря ви сърдечно за всяка поддръжка, която ни осигурявате – военно-техническа и филантропична ", обърна се украинският президент Володимир Зеленски към българските парламентаристи. " Всяка поддръжка от България е значима за нас, в никакъв случай няма да забравим това, което страната ви прави ", съобщи той. Благодарни сме на българския народ и на държавното управление за политическата поддръжка, в България персонално се уверих, че българите са на наша страна, на страната на мира, добави Володимир Зеленски.

Президентът на Украйна означи, че въздушната паника, на която българската делегация е станала очевидец, е дала опция на народните представители да схванат какъв е животът на украинските жители. " Постоянните ракетни офанзиви слагат на напред във времето пред нас нуждата от обезпечаване на съответна отбрана на нашите жители в най-студените месеци от годината, когато цел на офанзивите са обекти от енергийната инфраструктура ", добави Володимир Зеленски.



" България е измежду най-силните и най-активни поддръжници на европейската интеграция на Украйна и на евроатлантическата й вероятност ", акцентира ръководителят на Народното събрание. Страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, съобщи той и добави, че това е геополитически избор, който има цялостната ни поддръжка.

" Ние сме уверени, че Украйна принадлежи към европейското семейство ", означи Росен Желязков. Според него бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност и в границите на НАТО.

България е надълбоко обезпокоена от невижданите военни дейности на Руската федерация в региона на Черно море и в частност от възходящата милитаризация на Кримския полуостров, съобщи ръководителят на Народното събрание. България не признава противозаконното анексиране на Крим, заявява той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР