Украйна има право да нанася удари по руски военни цели

...
Украйна има право да нанася удари по руски военни цели
Коментари Харесай

Киев има право да нанася удари по руски цели „извън Украйна“, казва шефът на НАТО

Украйна има право да нанася удари по „ съветски военни цели отвън Украйна “ в сходство с интернационалното право, сподели за първи път генералният секретар на НАТО време от началото на пълномащабната война преди близо две години.

Йенс Столтенберг по-рано тази седмица призна, че потреблението на доставено от Запада оръжие за нанасяне на удари по цели в Русия от дълго време е било противоречива точка измежду съдружниците на Киев заради опасения от ескалация на спора.

„ Всеки съдружник би трябвало да реши дали има някои ангажименти по отношение на това, което дава, и другите съдружници имат малко по-различна политика по този въпрос “, сподели Столтенберг пред Радио Свободна Европа в изявление, оповестено във вторник.

„ Но като цяло би трябвало да помним какво е това. Това е нападателна война на Русия против Украйна в жестоко нарушаване на интернационалното право. И съгласно интернационалното право Украйна има право на самозащита “, добави Столтенберг. „ И това включва и нанасяне на удари по законни военни цели, съветски военни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР