Украйна има нужда от войници, но месото“ й се разбягва:

...
Украйна има нужда от войници, но месото“ й се разбягва:
Коментари Харесай

Военният експерт Матвийчук: Украйна ще капитулира в средата на 2024 г

Украйна има потребност от бойци, само че „ месото “ й се разбягва: Какво ще се случи с Незалежната през 2024 година и може ли да бъде избавена от цялостен провал

Последните дейности и изказвания на украински публични лица демонстрират, че в Киев царува суматоха: режимът няма с кого, а и с какво да води война, а съгражданите им не желаят да дават живота си за Незалежная.

По радио Комсомолская истина разговаряхме за това с полковника от запаса и боен специалист Анатолий Матвийчук.

- Вие твърдяхте, че Киев ще загуби територия, в това число тъй като Русия превъзхожда Украйна във всички типове оръжия.

- Като количество превъзхождаме всички оръжия, които има Украйна – и лично руските, плюс натовските. По отношение на качеството най-вероятно ние ги превъзхождаме.

- Данилов, началник на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, сподели, че „

- Този човек е профан. Той разсъждава от позиция на своята камбанария. Той бърка. Това, което се случва в този момент, като цяло наподобява на Първата международна война.

- Но има доста нови механически средства...

- Това са позиционни бойни дейности с големи маси войски, движещи се в разнообразни посоки. Но от позиция на софтуерната плътност, това е кибервойна с детайли на редовно влияние върху всички детайли на стопанската система, финансите и въоръженията на двете страни.

- Вие предполагахте, че

- От позиция на военното изкуство може да се каже, че за три месеца е допустимо и да се превземе Киев, и до Лвов да се стигне. Израелската войска сподели, че е допустимо да се бие по този начин: оставяйки след себе си руини, завличайки в тях булдозери и бетонобъркачки.

- Но ние няма да създадем това, нали?

- Разбира се, че не. И през днешния ден положението на въоръжените сили на Украйна е такова, че през зимния интервал ние сме в положение да развием нахлуване и да превземем нужните градове, въз основа на количественото и качествено съответствие на силите и средствата... Ние превъзхождаме съперника по огнева мощност, жива мощ и маневреност на войските.

- Киев твърди, че Украйна има същите сили, както и Русия.

- Става дума за методите на осъществяване. В Афганистан ние се приближавахме до някой кишлак, обграждахме го и започвахме да го прочистваме. Не ги унищожавахме, не ги изчиствахме до нула, а отделяхме мирните хора. Какво прави Израел? Населението не се разселва, а се унищожава. Ето каква е разликата.

- А за какво в този момент не бомбардираме Незалежная, както „ цивилизования ” Израел унищожава Газа?

- От позиция на интернационалното право не можем да бомбардираме обекти, поддържащи живота на Украйна. Ако създадем това, ще бъдем упрекнати във военни закононарушения.

- И по тази причина водим " хуманни " военни дейности?

- Ние подхващаме дейности, като вземаме поради оцеляването на главното население на Украйна. И разбираме, за разлика от киевския режим, че когато спорът завърши, братският народ ще остане да живее тук. И ще би трябвало да възстановим всичко, което направиха там американците, поляците и, несъмнено, самият Киев.

- Предрекохте цялостна капитулация на Украйна - по кое време?

- Украйна през днешния ден към този момент е капитулирала във връзка с стопанската система и финансите. Мисля, че капитулацията на въоръжените сили ги заплашва доникъде на 2024 година Максимум - до края на годината.

- Значи остава не повече от година?

- Западът не е подготвен да обезпечи Украйна финансово и с нужното въоръжоръже, а самите украинци са доста изтощени. В незалежната към този момент няма кого да вкараш в армията. И те имат потребност от бойци, имат потребност от месо. Но „ месото “ се разбягва. Дори в случай че Зеленски искаше да продължи спора до последния украинец, той не може да не схваща, че всичко ще свърши неприятно за него - заради изчерпването на ресурсите.

- Лошо – това военна капитулация ли е?

- И политическа, и военна. Договорът ще бъде подписан единствено при нашите условия.

- Но в случай че не бомбардираме територията на Украйна, както Израел бомбардира Газа, тогава по какъв начин ще се оправим след година?

„ Ние сътворяваме предпоставки Западът, разбирайки токсичността на режима на Зеленски, просто да стартира да го отхвърля. Вече месец западните медии интензивно разискват разновидности за промяна на Зеленски.

И доста страни от НАТО, които преди този момент подкрепяха Киев, през днешния ден споделят: „ Вероятно стига, време е да помислим за себе си “. И промяната на режима в Украйна не може да не се случи – сигурен съм на 100 %. Или едните, или другите ще го унищожат, тъй като той към този момент не е необходим на никого.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР