Украйна има нужда от четири чудеса, за да изтласка успешно

...
Украйна има нужда от четири чудеса, за да изтласка успешно
Коментари Харесай

Белгийски военен експерт: На Украйна ѝ трябват четири чудеса

Украйна има потребност от четири чудеса, с цел да изтласка сполучливо съветските сили. Това твърди полковникът от Белгийските въоръжени сили Роже Хузен, някогашен участник във военното командване на своята страна, представен от локални медии и Българска телеграфна агенция.

Според него триумфът ще бъде обвързван с постигането на резултат, какъвто не е бил следен в последния век на модерни войни. Полковникът прибавя, че с цел да съумеят украинците, четирите чудеса би трябвало да се изпълнят по едно и също време.

Той е разговарял неколкократно с украинското военно разузнаване

Контранастъпления

На първо място Хузен слага въпроса за прекосяването от защита в нахлуване, откакто до момента украинските сили са работили под прикритието на здания и окопи.

Когато минат в нахлуване, те ще бъдат под погледа на противниковите средства за наблюдаване и ще бъдат под ракетен и въздушен обстрел.

Армията прикани хората да не излизат от бомбоубежищата

Украинците ще би трябвало да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете от дълго време са унищожени. За задачата ще бъде нужна доста техника и ще би трябвало тя да бъде разгръщана под постоенен противников обстрел.

Числово и военно превъзходство

На второ място идва въпросът за числовото и военното превъзходство - до момента не е имало случай, в който контранастъплението да бъде сполучливо, когато се прави от сили без числено предимство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили (ВСС).

Според Хузен даже западните войски, напълно готови и обезпечени, мъчно биха преодолели построените от Русия отбрани. Същевременно украинците би трябвало да работят без задоволително отбрана от Военновъздушни сили, при дефицит на снаряди, със комбинация от нова и остаряла бронирана техника, с бойци - щатни и наборни, без опит в комплицирани огромни настъпателни дейности.

Те подчертаха, че ще задължението за финансова, филантропична и военна поддръжка по отношение на Украйна остава

Отговорът на Русия

Третата точка е отговорът на Русия - дали ще следи дейностите безучастно, или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое следващо нахлуване. Хузен предлага Украйна да продължи да нанася удари в тила на съперника с поразяване на веригите за фронтови доставки. Той отбелязва, че не е ясно към този момент дали Русия няма да свика нова незабавна готовност.

Опазването на Киев

На последно място специалистът показва нуждата от опазване на поддръжката за Киев, даже напредъкът за отвоюването на завзетите украински земи да е муден или непълен.

Хузен регистрира, че предстоящото украинско нахлуване повдига бойния дух на войските и кара съветските сили да се разпилян, което понижава качествата им да нанасят удари.

Същевременно отлагането на украинското нахлуване може да обезвери войските и това да се утежни в допълнение, в случай че не бъдат реализирани заложените цели. Според специалиста последствията ще бъдат неприятни освен за украинските войски, само че и за духа на украинските жители, а това е решаващо за съпротивата. Хузен напомня, че съветският президент Владимир Путин към този момент разгласи времето за собствен съдружник и изрази очакване Западът да се умори от войната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР