Украйна и Турция няма да се присъединят към Европейския съюз,

...
Украйна и Турция няма да се присъединят към Европейския съюз,
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Украйна и Турция няма да влязат в ЕС


Украйна и Турция няма да се причислят към Европейския съюз, най-малко не в близко бъдеще, съобщи в изявление за медийната група "Функе" немският външен министър Зигмар Габриел.

"Не мога да си показва в околните години нито Турция, нито Украйна да станат членове на Евросъюза", разяснява дипломатът. Същевременно той изрази мнение и че Европейски Съюз би трябвало да развие избран модел на взаимоотношение с Киев и Анкара.

Габриел означи, че в случай че Брюксел и Лондон могат да реализират дейно съглашение, което ще контролира връзките сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит, то тогава е допустимо да се построи съдействие и с Турция и Украйна.

Министърът не изключи и опцията Германия и Турция да доближат до "по-близка форма на митническия съюз", само че добави, че това ще стане допустимо единствено в случай че обстановката в Турция се промени.

БГНЕС напомня, че в събота австрийският канцлер Себастиан Курц също изрази позицията си, съгласно която Турция и политиката й през последните години не трябва да намират място в Европейски Съюз и е редно да бъдат прекъснати договарянията за присъединението на страната към еврообщността. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР