Украйна и Русия си размениха в събота по 14 пленници.

...
Украйна и Русия си размениха в събота по 14 пленници.
Коментари Харесай

Украйна и Русия си размениха по 14 пленници, сред освободените бременна украинка |

Украйна и Русия си размениха в събота по 14 пленници.

Върнахме си 14 души, 7 военни и 7 цивилни, заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук в Телеграм. Верешчук заяви също по този начин, че за нея този продан е извънредно значим, защото измежду върнатите военнослужещи се намира и бременна в петия месец под пагон.

По-рано през днешния ден Вершчук сложи изискване на съветската страна да включва в описите за продан на военнопленници украински дами. " Отказваме се да вършим продан без дами в листата. Така се опитваме най-малко някак си да спасим нашите дами и мирните поданици. " - съобщи Верешчук. По думите на вицепремиера на Украйна в затвори и следствени изолатори в Курск, Брянск, Рязан и Ростов се намират съвсем 500 дами, а Русия насилствено връща хванатите жени-заложнички. " Жените ги вадим съвсем с клещи. " - разяснява Верешчук, представена от Би Би Си. Според украинката има от ден на ден свидетелства за това, че Русия принудително е депортирала огромен брой цивилни през границата след нахлуването в Украйна на 24 февруари.

Преди това на 28 април се състоя различен кръг от продан на взети в плен, по време на който от съветски плен се върнаха 33 военни и 12 цивилни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР