Украйна и Русия си размениха днес по 144 военнопленници -

...
Украйна и Русия си размениха днес по 144 военнопленници -
Коментари Харесай

Жест на добра воля! Украйна и Русия си размениха по 144 военнопленници

Украйна и Русия си размениха през днешния ден по 144 военнопленници - най-голямата по рода си замяна от началото на войната.

Русия върна на Украйна 144 военнопленници, измежду които 95 " бранители на цех Азовстал " в Мариупол, които отбраняваха този пристанищен град, обсаден от съветската войска в продължение на няколко седмици, преди да сложат оръжие, заяви Главната дирекция за разузнаване, която е на послушание на украинското министерство на защитата, съобщи Франс прес.

" Става дума за най-голямата замяна (на военнопленници с Русия) от началото на съветската инвазия ", написа в изказването в Телеграм, което не съдържа повече детайлности.

Ръководителят на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна " Донецка национална република " (ДНР) Денис Пушилин удостовери размяната, като посочи, че тя е била осъществена през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Двете страни в спора си размениха по 144 военнопленници. Украйна пусна 144 пленени съветски бойци и бойци на ДНР, написа в Телеграм Пушилин. Той означи, че множеството от предадените на Украйна нейни военни са били ранени в сражения, преди да бъдат пленени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР