Украйна и Русия съобщиха за свалени дронове на противника. В

...
Украйна и Русия съобщиха за свалени дронове на противника. В
Коментари Харесай

`Украйна и Русия съобщиха за свалени дронове на противника

Украйна и Русия оповестиха за свалени дронове на съперника. В същото време Европейският съюз прикани страните от Г-20 да усилят натиска върху Москва да възобнови съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море.

Киев съобщи, че силите му са свалили 15 дрона „ Шахед “, които Русия е изстреляла през нощта, унищожени са и седем съветски разследващи дрона. Няма информация за вреди или жертви.

Руското министерство на защитата съобщи, че е унищожило седем украински дрона при нахлуване в региона на град Калуга, на към 190 км югозападно от Москва.

При съветски обстрел са нанесени вреди на исторически храм в град Херсон и са ранени четирима души. Това става след тежките вреди, нанесени на историческа православна катедрала при ракетен удар предходната седмица в град Одеса.

На този декор украинският  министър председател Денис Шмигал разгласи, че поддържането на украинските въоръжени сили и опълчването на Русия в започнатата от нея война коства на Украйна към 2 трилиона гривни или 54 милиарда $ годишно. Това е повече от приходната част на бюджета в спокойно време, сподели още Шмигал.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предизвести разрастващите се страни, че Русия им предлага на ниска цена зърно, с цел да сътвори нови зависимости по пътя на световната продоволствена неустановеност. Той прикани за единна позиция за Русия да се върне към съглашението, което позволяваше безвреден експорт на зърно през Черно море.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР