Украйна и Русия съобщават, че са понесли големи загуби в

...
Украйна и Русия съобщават, че са понесли големи загуби в
Коментари Харесай

Зеленски: През последните дни руските сили са дали над 1100 жертви

Украйна и Русия оповестяват, че са понесли огромни загуби в продължаващите яростни боеве за Бахмут. Вече месеци наред Москва се пробва да превземе източноукраинския град в мъчителна война на безсилие с цената на хиляди жертви.

Президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога разгласи, че през последните дни съветските сили са дали над 1100 жертви. От своя страна Русия оповестява за убити повече от 220 украински военнослужещи през последните 24 часа.

Бахмут се трансформира в сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от година. Според анализатори, градът има дребна стратегическа стойност, само че се е трансформирал във фокусна точка за съветските командири, които се пробват да обезпечат позитивни вести на Кремъл.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9777

" За по-малко от седмица - от 6 март - успяхме да убием повече от 1100 противников бойци единствено в региона на Бахмут, което е необратимата загуба на Русия, загубата тъкмо там, покрай Бахмут. Освен това има още най-малко 1500 ранени измежду вражеските редици, чиито рани са несъвместими с продължаването на боевете. Унищожени бяха десетки единици вражеска техника, написа Българска телеграфна агенция.

Освен това бяха изгорени повече от 10 съветски хранилища за муниции ", сподели украинският президент. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР