Украйна и Русия са дали индикации за съгласие в района

...
Украйна и Русия са дали индикации за съгласие в района
Коментари Харесай

Съобщения за тежка хуманитарна ситуация в Харковска област

Украйна и Русия са дали индикации за единодушие в региона на АЕЦ " Запорожие " да бъде открита демилитаризирана зона. Според генералния шеф на интернационалната атомна организация Рафаел Гроси сега се обясняват техническите детайлности.

Същевременно Украйна разгласи нови военни триумфи, обобщавайки, че върнатите през последния месец територии се равняват на седем пъти територията на Киев. Русия признава, че е изгубила основни градове, само че изяснява изтеглянето си с прегрупиране.

Първоначалните данни за обстановката в някои от до неотдавна окупираните от съветските сили селища са тревожни - оповестява се за убити и изтезавани цивилни.

Украинският байрак още веднъж се развява над държавните здания в Балаклия. Градът, който се намира на 74 километра от втория по величина украински град Харков, още веднъж е под контрола на Киев след няколко дни на интензивни сражения. Следите от войната са на всички места.

В града, който четири месеца е под съветска окупация, към този момент идват и първите филантропични помощи, само че те са последна незадоволителни.

Първоначалните данни за обстановката в някои от до неотдавна окупираните от съветските сили селища е тревожна. Освен разрушенията, още веднъж се оповестява за убийства и изтезания.

В жилищен регион край Харков са открити три тела, а четвърто - в асфалтова база наоколо до жп гара в Чугуев. В Телеграм кметът на града Галина Минаева заяви, че до момента в който се изтеглят, съветските сили са траяли да нападат цивилни обекти, в това число болница, разследване на което са били убити или ранени още хора.

Само на 5 километра от украинско-руската граница, във Вовчанск, следите от съветското наличие са отстранени, а съветското знаме - опожарено. Сраженията за Харков не престават, а задачата е да бъде освободена цялата област и оттатък нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР