Украйна нанася удари на руска територия като „умен“ ход срещу силите на Путин: експерт

...
Украйна и Русия нанесоха най-смелите си удари с дронове и
Коментари Харесай

Украйна и Русия нанесоха най-смелите си удари с дронове и ракети от месеци една на друга, като удар в Киев уби двама души, докато удар по кораби в Черно море и летище близо до границата е продължило с часове, според местни доклади.

„Докато руснаците отмъщаваха брутално на Украйна, постепенното ескалиране на Киев предотврати масивна конвенционална (или ядрена атака) ), което би заличило Украйна“, каза Ребека Кофлър, президент на Doctrine & Strategy Consulting и бивш служител на Агенцията за отбранително разузнаване, пред Fox News Digital.

„Това е доста остроумно“, каза тя. „Това ще спечели ли войната за Украйна? Не. Но може постепенно да унищожи морала на руския народ.“

Двама охранители загинаха, а друг човек получи наранявания поради падащи отломки от сгради в Киев, с допълнителни Руски удари по неидентифицирано съоръжение и железопътни релси в централния район на Житомир през нощта срещу сряда.

Украйна, междувременно, удари няколко региона в Русия, включително летище близо до границата с Естония и Латвия, които нанесоха щети на военнотранспортни самолети, както и удари по централната област Псков и град Калуга, които унищожиха склад за гориво и фабрика за микроелектроника, съобщи BBC.

И двете нации увеличиха темпото и ожесточеността на атаките си през последните седмици, за да се опитат да сломят противника си, докато инвазията – или „специалната операция“, както продължава да я нарича руският президент Владимир Путин – достига границата от 18 месеца с малко краят се вижда.

Киев започна контранастъпление през юни – малко повече от 15 месеца от началото на инвазията – но не отбеляза незабавен напредък. Докладите и от двете страни показват, че Украйна е започнала да набира известна скорост, удряйки ценни руски военни активи и започвайки да нанася удари по цели в самата Русия.

Но украински официални лица не са приели заслугите за атаките и не са коментирали директно за всяко потенциално участие: Михайло Федоров, министър на цифровата трансформация на Украйна, каза наскоро пред АП, че е видял „новини за дронове с голям обсег, които удрят различни цели както в окупирания Крим, така и на територията на Русия“ и че страната му е произвела дронове способни на такива удари.

Кофлър нарече засиленото използване на удари с дронове от Украйна „умно“, обяснявайки, че Украйна „постепенно подкопава червените линии на Путин, като нанася удари по Русия с точно определени индивидуални удари. "

"Те пренасят войната у дома в Русия, привиквайки обикновените руснаци – които нямат цялата картина поради огромната пропагандна машина на Кремъл – към идеята, че родината няма да има мир , докато Украйна е под обсада“, добави тя.

Тя подчерта, че Украйна трябва да се стреми да избягва „очевидния риск от ядрена ескалация“, който „държа будни много специалисти по национална сигурност през нощта“.< /p>

„Така или иначе, светът е в него – руско-украинската брутална война на изтощение – от години“, каза Кофлър.

Ройтерс и Асошиейтед прес допринесоха за този доклад.


Оригинален източник на статия: Украйна нанася удари на руска територия като „умен“ ход срещу силите на Путин: експерт

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР