Украйна и Полша ще бъдат в състояние да разрешат проблемните

...
Украйна и Полша ще бъдат в състояние да разрешат проблемните
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна и Полша са способни да изгладят противоречията помежду си

Украйна и Полша ще бъдат в положение да разрешат проблематичните въпроси във взаимоотношенията сред двете страни, в това число полските митинги на границата, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Държавният глава се срещна с полския министър-председател Доналд Туск в Киев.

Агенцията напомня, че в последните месеци връзките сред Киев и Варшава се утежниха в подтекста на граничната обсада на полски водачи на камиони, която съставлява опасност за икономическия напредък на Украйна.

" Обсъдихме с премиера (на Полша), че всички съществуващи проблематични въпроси могат да бъдат позволени на равнище държавни управления, и скоро започваме да работим в тази тенденция ", сподели Зеленски на взаимна конференция с Туск след диалозите им в украинската столица.

Полският министър председател на собствен ред съобщи, че двете страни са подготвени да завършат договарянията за инвестиции в взаимно произвеждане на оръжия и муниции. Той уточни, че Полша и Украйна имат общи възгледи по събитията на границата, които спъват транспорта на артикули.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР