Украйна и нейните международни партньори трябва да продължат да се

...
Украйна и нейните международни партньори трябва да продължат да се
Коментари Харесай

Украйна не се отказва от амбицията да си върне Крим

Украйна и нейните интернационалните сътрудници би трябвало да продължат да се борят за възобновяване на украинския надзор над Крим. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Русия пое контрола над Крим през 2014 година и по-късно го употребява, с цел да оказват помощ за започването на пълномащабно нахлуване против Украйна на 24 февруари 2022 година

Тази жестока война, която в този момент се води против Украйна, беше подбудена от съветския реваншизъм тъкмо когато се усети, че светът може да си затвори очите за сходни закононарушения, уточни Зеленски във видеообръщение, отдадено на 10-ата годишнина от окупирането на полуострова.

Киев неколкократно съобщи, че ще се бори, до момента в който не възвърне границите си от 1991 година, които включват Крим. Украйна води дипломатически напън за правене на кротичък проект, който планува цялостно евакуиране на съветските войски.

Според Москва концепцията за мирни договаряния без присъединяване на Русия е неуместна. Позицията на Кремъл е, че всяко разрешаване на войната ще би трябвало да признае новите действителности.

Украинската войска се бори да удържи съветските офанзиви по разтегнатата фронтова линия, до момента в който нашествието на Русия навлиза в третата си година. Зеленски прикани сътрудниците на Украйна да се борят за цялостно възобновяване на интернационалното право.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР