Украйна и Европейският съюз подписаха едновременно пет споразумения за сътрудничество

...
Украйна и Европейският съюз подписаха едновременно пет споразумения за сътрудничество
Коментари Харесай

Украйна и ЕС подписаха споразумения за сътрудничество и финансова помощ

Украйна и Европейският съюз подписаха по едно и също време пет съглашения за съдействие в разнообразни сфери и за финансова поддръжка на Киев, съобщи през днешния ден министър председателят на страната Денис Шмигал.

" Украйна и Европейски Съюз подписаха по едно и също време пет съглашения, приближаващи страната ни към присъединението към Европейския съюз ", се споделя в известие на Telegram-канала на Шмигал.

Каналът дава лист на споразуменията. Сред тях са: съглашение за присъединяване на Украйна в програмата " Цифрова Европа ", което допуска помощ в развиването на планове за създаване на суперкомпютри, изкуствен интелект, киберсигурност и необятно въвеждане на цифрови технологии в стопанската система и обществото, в това число под формата на развиване на цифровата грамотност; съглашения за съдействие в митническата и данъчната сфера, както и даването на 500 милиона евро бюджетна поддръжка и настрана съглашение за увеличение на бюджета на Европейската комисия за безплатни средства за Украйна с спомагателни 122 милиона евро.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР