Украйна и днес обяви, че е постигнала нови военни успехи.

...
Украйна и днес обяви, че е постигнала нови военни успехи.
Коментари Харесай

Украйна напредва в Херсонска област


Украйна и през днешния ден разгласи, че е постигнала нови военни триумфи. Частите им в Херсонска област са напреднали с повече от 10 километра. Киев пази съвсем цялостно безмълвие за дейностите на фронта и такива изказвания не се появяват постоянно. Руски коментатори също споделят, че има украинско нахлуване.

На този декор в Русия още не са решили в какви граници анексират украинските области, които оповестиха за свои. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даже сподели, че ще се съветват с народа за границите.

Представители на западни медии доближиха град Лиман, където имаше решаваща борба. Те демонстрираха живота на популацията в Източна Украйна, който се е трансформирал в същински пъкъл.

„ Централната гара в Лиман - за това бяха огромните боеве. Русия придвижва армията си най-много посредством влакове и това място беше от основна значимост. Сега го владеят украинците и Русия сигурно мисли за отражението, което ще има това развиване върху цялостното им позициониране в тези области ”, изясни Ник Патън Уолш, който е кореспондент на Си Ен Ен.

В самия град царува неестествена тишина. От време на време може да се види някой велосипедист. Няколко локални хора споделиха, че руснаците в действителност са си тръгнали в петък. Донякъде е иронично, че съветските войски са бягали, до момента в който Владимир Путин организираше тържествено сключване и концерт в Москва.

Единственото придвижване в региона е на украинските бойци. Хората от Лиман събират счупените траверси, с цел да ги употребяват да се топлят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР