Украйна едва ли ще успее да изгони руските войски от

...
Украйна едва ли ще успее да изгони руските войски от
Коментари Харесай

Politico: Украйна едва ли ще успее да изгони руските войски от Крим в близко бъдеще

Украйна надали ще успее да изгони съветските войски от Крим в близко бъдеще. Това са декларирали високопоставени чиновници на Министерството на защитата на Съединени американски щати на скришен брифинг на Комисията по защита към Камарата на представителите на американския парламент, написа Politico.

„ Не е ясно какво е предиздвикало изказалите се да създадат тази оценка. Но ясната индикация, както беше обявено от трима души, директно осведомени с брифинга в четвъртък, беше, че Пентагонът не има вяра, че Украйна може или скоро ще може да изтласка съветските войски от полуострова “, написа изданието, представено от УНИАН.

Брифингът е показан по-двусмислено, съгласно четвърти източник, само че общото обръщение е, че успеха на Украйна не е обезпечена.

Официалните представители на Пентагона отхвърлиха да разясняват наличието на секретния брифинг, само че направиха общо изказване:

„ По отношение на способността на Украйна да се бори и да си върне суверенна територия, тяхното удивително показване в отблъскването на съветската експанзия и продължаващата им дарба да се приспособяват на бойното поле приказват сами за себе си “, сподели представителят на Пентагона Сабрина Синг пред кореспонденти.

Изданието напомня, че началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили също е много запазен по отношение на способността на Украйна да изгони нашествениците.

" Ще бъде доста, доста мъчно тази година да изгоним принудително съветските войски от всеки сантиметър от окупираната от Русия територия в Украйна. Това не значи, че не може да се случи. Това не значи, че няма да се случи, само че ще бъде доста, доста мъчно ", сподели той на срещата в база " Рамщайн " на 20 януари.

Планове за освобождение на Крим

Русия де факто управлява полуостров Крим от края на февруари - началото на март 2014 година Държавата-окупатор е разпростряла административно-правната си система върху него и интензивно преследва всички, които не са съгласни с окупацията, показва УНИАН.

След провалянето в региона на Харков и изключително край Херсон, съветското командване стартира подготовка за защита в Крим.

Военни анализатори непосредствено означават, че борбата за Крим ще стартира незабавно след освобождението на Мелитопол.

Бившият пълководец на американските сили в Европа Бен Ходжис счита, че украинската войска може да освободи Крим преди края на лятото.

Източник " Блиц "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР