Украйна е все по-близо до НАТО, но въпросът за членството

...
Украйна е все по-близо до НАТО, но въпросът за членството
Коментари Харесай

`Столтенберг: Украйна е все по-близо до НАТО, но членството ѝ не стои на дневен ред

Украйна е все по-близо до НАТО, само че въпросът за участието ѝ в Алианса не стои на дневен ред, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг. Според Русия използването на западни оръжия от украинските бойци демонстрира възходящо присъединяване на Запада в спора.

Членството на Украйна в НАТО не стои на дневен ред, до момента в който страната води война, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Смятам, че всички осъзнават, че въпросът за присъдиняването на Киев посред война не стои на дневен ред. Въпросът е какво ще стане когато войната свърши “.

 По думите на Столтенберг войната е доближила Украйна оптимално до Алианса и стандартите му.

 Украинската войска продължава отбранителната интервенция и реализира известни триумфи по фланговете в източния град Бахмут, заяви главнокомандващият сухопътните войски на Киев военачалник Александър Сирски.

 Властите в съветската погранична област Белгород оповестиха за голям брой набези с дронове през тази нощ. Има материални вреди, само че не са прострадали поданици на региона.

Според Кремъл потреблението на западна военна техника от проукраинските бойци, които направиха най-мащабния набег на съветска територия в понеделник, демонстрира възходящото присъединяване на Запада в спора в Украйна. Русия ще реагира „ извънредно остро “ на по-нататъшни набези на бойци, навлизащи на нейна територия от Украйна, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу.

Световната здравна организация одобри декларация, осъждаща съветската експанзия против Украйна, в това число нападенията против здравни заведения. В документа също по този начин се приканва за оценка на вредите от съветската експанзия по украинския здравен бранш.

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР