Украйна е все по-близо да разреши на , съобщава Ройтерс. Днес

...
Украйна е все по-близо да разреши на , съобщава Ройтерс.
Днес
Коментари Харесай

Украйна с крачка по-близо да изпраща затворници на фронта

Украйна е все по-близо да позволи на , оповестява " Ройтерс ".

Днес депутатите утвърдиха на първо четене законопроект, целящ да помогне за попълването и ротацията на войските , изтощени след две години война с Русия.

Законопроектът планува пандизчии, които се причисляват към армията, да имат право на условно освобождение.

Осъдените за закононарушения против човечеството, полово принуждение, ликвидиране или закононарушения против националната сигурност няма да бъдат допускани на военна работа, посочи депутатът Олексий Хончаренко.
 След Русия и Украйна ще активизира пандизчии
След Русия и Украйна ще активизира пандизчии

Предложението се преглежда в Народното събрание в Киев

На първо четене беше признат и обособен законопроект, който планува огромни санкции за жители, които не съблюдават разпоредбите за готовност.

Не е ясно какъв брой спомагателни чиновници ще имат право да се причислят към армията, в случай че планът добие силата на закон.

Законопроектът за пандизчиите евентуално ще претърпи промени преди окончателното гласоподаване, за да се отстрани рискът от корупция, съобщи различен народен представител - Ярослав Железняк. Не е избрана дата за окончателното четене след в допълнение разискване от парламентарна комисия.
 Украински военачалник моли сънародниците си да не бягат от готовност
Украински военачалник моли сънародниците си да не бягат от готовност

Той признава, че военните не доближават

От началото на войната през февруари 2022 година украинските войски се борят против по-добре оборудваната съветска войска, която има голям мобилизационен капацитет.

Украинският парламент стартира обзор и на окончателното гласоподаване на комплициран законопроект за на армията след месеци на рецензии и полемики. Гласуването му се чака на следващия ден.

Предвижда се мярката да разшири способността на Киев да приканва нови военнослужещи на фона на доста по-малкото доброволци за фронта и многочислените случаи на отбягване на наборна работа на фона на продължаващата война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР