Украйна е внесла почти 30 пъти повече отбранително оборудване от

...
Украйна е внесла почти 30 пъти повече отбранително оборудване от
Коментари Харесай

Износът на турска отбранителна продукция за Украйна е нараснал 30-кратно

Украйна е внесла съвсем 30 пъти повече отбранително съоръжение от Турция през първото тримесечие, в сравнение с година по-рано, до момента в който се приготвяше и в следствие, когато стартира да се пази против съветската инвазия, демонстрират формалните данни, представени от Ройтерс.

Турция е изнесла отбранителна продукция за 59,1 милиона $ за Украйна през интервала спрямо 1,9 милиона $ през първото тримесечие на 2021 година, демонстрират данни, оповестени от Обединението на турските експортьори, като не прецизира какво тъкмо е изнесено.

Украйна закупи повече от 20 дрона Bayraktar TB2 от турската компания Baykar през последните години и поръча още 16 на 27 януари. Тази партида беше доставена при започване на март.

Анкара и Киев имат дългогодишни история на съдействие в региона на защитата. Турция споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море, има положителни връзки и с двете и по тази причина предложи да посредничи в споразумяване на спора сред тях. Въпреки доставките на дронове за Украйна, Анкара не наложи наказания против Москва.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж подлага на критика Русия за нахлуването в Украйна, само че също по този начин даде да се разбере, че желае каналите за връзка с съветския му сътрудник Владимир Путин да останат отворени.

Общият експорт на отбранителна продукция на Анкара за първото тримесечие е повишен с 48,6% по отношение на година по-рано, демонстрират данните на браншовата асоциация. През 2021 година Турция е изнесла отбранителни артикули за 3,224 милиарда $, което е нарастване от 41,5 % спрямо 2020 година
 Турция отхвърля да
Турция отхвърля да " изгори всички мостове " с Русия

Ердоган още веднъж е приказвал с Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР