Украйна е вкарала в бой реактивните системи за залпов огън

...
Украйна е вкарала в бой реактивните системи за залпов огън
Коментари Харесай

Видео от фронта: Украинската армия вкара в бой RM-70, чешките аналози на ``Град`` -

Украйна е вкарала в пердах реактивните системи за залпов огън RM-70, заяви профилираната военна платформа Мілітарний Спецпроект. В YouTube канала на платформата е с дата 22 май е качен 22-секунден видеоклип от неназована точка на фронта, оригиналът на видеото се е появил първо в Тик-Ток.

122-милиметровата реактивна система за залпов огън RM-70 е създадена в някогашната Чехословакия локална по-тежка версия на руската система „ ВМ-21 Град “ и е създавана в интервала 1971-1989 година във военните фабрики в Дубница над Вахом в Словакия. За шаси е употребена Tatra T813 “Kolos ” (8×8).



Чехословашкият вид с Tatra е с платформа за носене на 40 спомагателни 122-милиметрови ракети и в самия клип е показана серия с непрестанно изстрелване на 40 ракети. Според техническите характерности при един залп с 40 ракети върху задачата се стоварват 256 кг експлозиви, които покриват повърхност от ок. 3 хектара, според от типа на употребяваните ракети далекобойността на комплекса варира от 19 до 36 километра.

Украинската войска е получила системите от Чехия, евентуално за сметка на Съединени американски щати, показва Мілітарний Спецпроект и напомня изказването на Виктория Нюланд, че Съединените щати към този момент доставят системи за ракетен огън на Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР