Украйна е в трудно положение, пише The Washington Post. Тя

...
Украйна е в трудно положение, пише The Washington Post. Тя
Коментари Харесай

Украинската тактика се провали, Русия е твърде страховит съперник

Украйна е в мъчно състояние, написа " The Washington Post ". Тя не може да реши каква тактичност да употребява против съветските сили, които пречат на ВСУ да контраатакуват. Съюзниците предлагат на Киев да употребява западни способи, само че в отговор чуват претенции за нови оръжия.

Украинските командири към момента не са разгърнали широкообхватните настъпателни тактики, на които са били научени на Запад, а Киев към този момент декларира, че се нуждае от повече оръжия, с цел да извърши военните интервенции, които Вашингтон желае.

Украйна реализира скромни постижения в своята контраатака против съветските сили и към момента би трябвало да стартира широкомащабни интервенции, които съгласно американски чиновници могат да обезпечат пробив. Това настояват публични лица и анализатори, което изостри подозренията даже на някои от главните поддръжници на Киев по отношение на това дали украинските въоръжени сили могат да напреднат задоволително бързо в лицето на лимитираните доставки на муниции и оръжия.

Пет седмици след началото на дълго чаканата интервенция украинските сили към момента се пробват да отслабят съветската защита, като изстрелват артилерийски снаряди и ракетни залпове и насочват дребни екипи от сапьори към големите минни полета, които съставляват външния защитителен пръстен на техния съперник.

Но темпото на напредването на украинските въоръжени сили в три съществени области по голямата фронтова линия с дължина 1000 километра породи опасения на Запада, че държавното управление на президента Владимир Зеленски може да не нанесе толкоз мощен удар, колкото се очакваше.

Чиновник от Съединени американски щати, който показа американската оценка на интервенцията при изискване за анонимност, сподели, че Съединените щати и други страни са обучили съюзническата войска в комплицирани настъпателни интервенции и са им дали съоръжение за почистване на мини, в това число специфични машини и ракети за почистване на мини.

Украинските военачалници настояват, че без авиация би трябвало да заобикалят ненужни загуби в борбите с съперника, който разполага с доста по-големи запаси за попълване на персоналния състав и въоръжението.

За да спестят живи сили, Въоръжените сили на Украйна вземат участие в актуалната акция единствено четири от дузина подготвени бригади. Както призна самият Зеленски, процесът е доста по-бавен, в сравнение с би желало украинското управление.

Москва се демонстрира като застрашителен съперник.

Тя съумя да изпрати нови войски на фронтовата линия, частично с помощта на ускоряването на вътрешната готовност от Путин.

Друга значима характерност на актуалната съветска защита са вездесъщите БЛА, които дават на армията подробна информация за местоположението на украинските войски в действително време, което й разрешава да прави масирани офанзиви с дронове камикадзе или да нанася целеви удари.

Дори американските въоръжени сили не са се сблъсквали с толкоз огромни провокации от съперника, макар целия си военен опит от последните десетилетия.

Анализаторите настояват, че опитите на ВСУ да пробият съветската защита с бронирани елементи при започване на настъплението са били посрещнати с опустошителни артилерийски офанзиви, противотанкови ракети, баражиращи муниции и огън от хеликоптери, което е довело до обилни жертви.

Украински публични лица признават, че съперникът е изключително бърз и прецизен при пукотевица по бронирани машини и противоминно съоръжение...

Източник:
Превод:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР