Украйна е в напреднал стадий на разговори и преговори с

...
Украйна е в напреднал стадий на разговори и преговори с
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Преговаряме с три държави за бойни самолети и обучението на летци

Украйна е в напреднал етап на диалози и договаряния с три европейски страни за даването на самолети и образованието на бойни водачи. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски на специфична конференция „ Февруари. Годината на несъкрушимостта “, отдадена на годишнината от съветското навлизане в Украйна,

„ Днес ние приказваме за самолети. Това е част от Противовъздушна отбрана. И нашите сътрудници схващат, че това е нещо, което желаеме да използваме за отбрана на нашето небе, а в края на краищата и инфраструктурата и цивилното население. И по тази причина ние предприехме съществени, съществени стъпки напред. Моята среща с министър-председателя на Англия дава отговор на въпроса има ли късмет Украйна да получи висококачествени самолети “, разяснява Зеленски.

„ Ние започваме образование на летци с Англия. Днес имах среща премиера на Полша Матеуш Моравецки, откриваме опция за образование на летци на F-16. Имаме диалози, договаряния и действително чувство, още не желая да кажа от кои три европейски страни ще имаме опция да получим образование и самолети. Знаете, че пушек без огън няма. Затова започваме образованията, за които е нужно време. Ние желаеме да отрепетираме тези процеси, те не са комплицирани, само че са сложни за отбрана на небето “, сподели президентът на Украйна.

Володимир Зеленски беше помолен да разяснява изказването на Еманюел Макрон, че Русия би трябвало да бъде победена във войната си с Украйна, само че не и да бъде разгромена. Киевският водач разяснява, че въпросът какво ще се случи с Украйна след успеха е осведомително потребен, тъй като това значи, че тези, които го задават, имат вяра в успеха.

 

" А какво ще стане тогава с Русия? Честно казано, не ме интересува. Вярвам, че те имат своя страна, би трябвало да мислят за страната си. И в случай че мислеха за страната си, нямаше да има война ", сподели Зеленски. Президентът добави, че би трябвало да се ускори натискът и глобите, с цел да се принудят съветските елити да възстановят реда в страната си.

„ Ако интернационалните сътрудници понижат дейната поддръжка за Украйна във войната, това ще докара до Трета международна война, защото по-късно Русия ще нападна страните от НАТО, с цел да окупира други страни “, разгласи Володимир Зеленски в отговор на въпрос от американския ефирен канал АВС какво може да каже на американците, които съгласно социологическите изследвания от ден на ден имат вяра, че Съединените щати оказват прекомерно огромна поддръжка на Украйна.

„ За % на американците, който, както казахте, се усилва, мога да кажа единствено едно: в случай че не трансформират мнението си, в случай че не ни схванат, в случай че не поддържат Украйна, те ще изгубят НАТО. Ще изгубят въздействието на Съединените американски щати, те ще изгубят лидерските си позиции, които са безусловно обективни, които са по света, и ще изгубят поддръжката на страна, в която има 40 милиона души, в която има милиони деца. Наистина ли сме толкоз разнообразни? Сигурен съм, че не ", акцентира Зеленски.

„ Не можеш да бъдеш толкоз разсеян. Кой желае Трета международна война? Нима желаят да рискуват? Америка в никакъв случай няма да изостави страните от НАТО. Никога. И, в случай че се случи по този начин, че Украйна не издържи поради едно или друго мнение, поради намаляването на една или друга помощ, Русия ще пристигна в страните от НАТО. Това ще се случи. Те ще дойдат в Прибалйските републики. Ще нахлуят и ще завладеят Прибалтика. Това ще се случи. И тогава Съединените американски щати ще изпращат синовете и дъщерите си по метода, по който изпращаме нашите през днешния ден. И те ще се борят,защото това е НАТО. И ще умират. Не дай, Боже, тъй като това е ужасна тъга. Пожелавам на Съединените американски щати единствено мир и поддръжка за Украйна “, акцентира прочувствено Зеленски.

Украински кореспондент попита президента кой го е разочаровал най-вече през тази година война.

 

" Кой ме разочарова... Всички, които отпътуваха на 24 февруари. Всички, които отпътуваха от Киев. Тези, които напуснаха градовете и селата, които трябваше да ръководят страната или да я пазят, да се борят за нея. Всички тези хора ме разочароваха “, сподели Зеленски. На въпроса за това, кой е бил най-ужасният му ден през тази година, той отговори по този начин: " Вероятно Буча. Това, което видях. В момента, когато го освободихме от окупация, беше доста ужасно... Видяхме в действителност, че дяволът не е някъде си там, а е на земята “, акцентира Зеленски.

Володимир Зеленски се появи в добър дух и с положително възприятие за комизъм и си разреши на няколко пъти шегички в цялостната със зала публицисти. В един от случаите думата взе публицист от немската ZDF получи думата и попита:

„ Г-н Президент, преди една година вие не се появявахте обществено и всички желаеха да ви видят. А в този момент вие пътувате по целия свят. Някак си по-сигурен ли се чувствате, намаляла ли е заплахата да сте цел за Путин? “

„ На мен постоянно ми се е коствало, че що се отнася до мислите на Путин, вие германците сте по-добре осведомени, в сравнение с аз “, отговори Зеленски, очевидно намеквайки за честите диалози на канцлера Олаф Шолц с Владимир Путин. По-късно в отговора си изясни, че е извънредно признателен на Германия за поддръжката, която оказва на Украйна – военна, финансова и политическа.

Журналист от SBS Австралия зададе въпроса: „ Големите съдружници откриха посолства в Киев. Австралия има някои страхове за сигурността. Вие бихте ли желали австралийският дипломат да се върне в Украйна в Киев? “

 

„ Приятно е да си имаш работа с подобен публицист, на чийто въпрос може да се отговори с „ да “ “, отговори Зеленски и разсмя и младия кореспондент на SBS.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР