Украйна е унищожила руска противовъздушна система близо до град Евпатория

...
Украйна е унищожила руска противовъздушна система близо до град Евпатория
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме руска противовъздушна система

Украйна е унищожила съветска противовъздушна система покрай град Евпатория в Крим по време на нощна офанзива с ракети и дронове, осъществена от украинския боен флот и сили за сигурност, съобщи Ройтерс, като се базира на източник от украинското разузнаване.
Прочетете още
Русия сподели, че нейната противовъздушна защита нощес е свалила 11 дрона над украинския полуостров, който анексира през 2014 година.

Украинският източник сподели, че дронове са заслепили съветска система за противовъздушна защита " Триумф ", като атакували нейния радар и антена, след което военноморският флот изстрелял две създадени в Украйна крилати ракети " Нептун " по комплексите за изстрелване на системата.

Противокорабните ракети " Нептун " са били приспособени за офанзиви против наземни цели, споделиха военни анализатори.

Междувременно губернаторът на съветската Курска област заяви, че при украински обстрел е умрял един човек и е била развалена електропреносната мрежа, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Роман Старовойт сподели, че мъж е бил погубен при обстрел на град Теткино на границата с Украйна и че 10 снаряда са паднали в село Гордеевка, където не се оповестява за потърпевши.

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е съумяла да удостовери достоверността на тази информация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР