Украйна е свалила 28 руски дрона през нощта, съобщиха днес

...
Украйна е свалила 28 руски дрона през нощта, съобщиха днес
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме 28 вражески дрона, отблъснахме опит за проникване на руски саботьори

Украйна е свалила 28 съветски дрона през нощта, оповестиха през днешния ден украинските военновъздушни сили. При съветски удар обаче са били развалени пристанищни хранилища в Одеска област, се споделя в известието на украинските сили, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Вражески дронове е имало тази нощ в минимум 6 украински области. Свалените дронове са били " Шахед-131/136 ", се разяснява в известието на украинските сили в приложението " Телеграм ".

Общо Москва е изпратила 33 дрона по Украйна от Белгородска област, граничеща с Украйна, и от нос Чауда, в източната част на Кримския полуострв.

При един от ударите с дрон е била развалена пристанищна складова инстраструктура и жилищни здания в региона на Исмаил, съобщи регионалният шеф на Одеска област Олег Кипер. Осемдесетгодишен мъж е потърпевш при зародилия след удара пожар и е признат в болница с изгаряния.

Същевременно украинските сили споделиха, че са предотвратили опит на съветски саботьори да обхванат през границата в украинската Сумска област, съобщи Ройтерс. Новината заяви Сергий Наев, шеф на обединявания действен щаб на украинските въоръжени сили.

Саботьорите са пробвали да прекосят държавната граница, с цел да се насочат към сериозно значима гражданска инфраструктура, написа Наев в " Телеграм ". Те са били общо осем, само че са били отблъснати от украинските сили. При интервенцията няма ранени или убити украински военни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР