Украйна е суверенна държава, може да има вътрешни процедури, но

...
Украйна е суверенна държава, може да има вътрешни процедури, но
Коментари Харесай

Кремъл отговори на мирната оферта на Зеленски

Украйна е суверенна страна, може да има вътрешни процедури, само че има и договаряния. Така прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, разяснява предлагането на украинския държавен глава Володимир Зеленски за осъществяване на референдум.

„ Убедени сме, че разгласяването им сега може единствено да навреди на процеса на договаряния, който така и така върви доста по-бавно и по-малко свястно, в сравнение с бихме искали”, съобщи Песков.

По думите му, това се дължи на набор от параметри, които би трябвало да бъдат разисквани от договарящите екипи.

„ Нашият екип има политическото утвърждение на президента. Ред е на украинските ни сътрудници “, сподели още представителят на Кремъл.

На въпрос дали Кремъл работи по основаването на конструкция, която да се занимава със основаването на локална власт в някои градове в Украйна.

„ Не се основават никакви структури. Това е въпрос към Министерството на защитата. Те са ангажирани с осъществяването на специфична интервенция “, акцентира прессекретарят.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разиска с съветския президент Владимир Путин въпросите за Крим и признаването на републиките на Донбас, откакто украинската страна получи гаранции за сигурност. Украинският водач акцентира, че възможните компромисни съглашения с Москва би трябвало да бъдат подложени на референдум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР