Украйна е разработила план с юридически стъпки, чиято цел е

...
Украйна е разработила план с юридически стъпки, чиято цел е
Коментари Харесай

Украйна има планове да попречи за пускането на Северен поток - 2

Украйна е създала проект с юридически стъпки, чиято цел е да попречи на стартирането в употреба на " Северен поток - 2 ". Това е съобщил шефът на " Нафтогаз Украйна " Юрий Витренко.

Витренко отбелязва още, че Киев поставя " най-много старания " в противодействието на стартирането на " Северен поток - 2 ". Той счита, че посредством, включително и на дейностите на украинската страна, " е станало допустимо да се отсрочи дострояването на този водопровод с повече от година ". " Това също по този начин е резултат и от нашето съдействие с американските и европейските сътрудници ", разяснява той. Освен това, Витренко припомня, че " Нафтогаз " е обвързван с процедурата по сертификация на оператора на " Северен поток - 2 ".

Лондон обмисля създаването на нови залежи в Северно море

Правителството на Англия е обнародвало вероятните условия за асимилиране на нови нефтогазови залежи в Северно море, " с цел да се отстрани зависимостта от импорта ", като се отчита  съвместимостта на тези дейности с поетия курс в региона на климатичните промени. Това оповестява във вторник вестник The Times.

При разглеждането на въпроса за издаването на лицензия за разработка на нови залежи, Лондон ще вземе поради салдото сред вътрешното произвеждане и вноса.

Условията включват също по този начин оценка и на напредъка на нефтогазовите компании в политиката по редуциране на индустриалните излъчвания и създаването на такива технологии, като хващане и предпазване на въглеводорода и производството на водород.

Както е декларирал по-рано за изданието един от най-успешните бизнесмени в Шотландия в нефтогазовия бранш - сър Ян Ууд, въглеводородите ще бъдат  нужни за угаждане на потребностите от енергоресурси най-малко до 2060 година. А преждевременното  преустановяване на интервенциите по добива ще сложи под опасност до 100 хиляди работни места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР