Украйна е разработила мрежа от свои собствени агенти в Русия,

...
Украйна е разработила мрежа от свои собствени агенти в Русия,
Коментари Харесай

CNN: Украйна е изградила мрежа от агенти в Русия и сега им праща дронове

Украйна е създала мрежа от свои лични сътрудници в Русия, които работят за осъществяване на бойкот против противников цели. Страната им дава дронове за организацията на офанзивите.

Това оповестява в собствен материал CNN.

Американски чиновници считат, че проукраински сътрудници в Русия са направили офанзивата с дрон против Кремъл при започване на май, изстрелвайки апаратите от съветска територия, а не от украинска, осведоми " Фокус ".

В същото време не е ясно дали други офанзиви с БПлА, в това число една, ориентирана против Москва и района, и друга - против петролни рафинерии в Южна Русия, също са осъществени от тази мрежа от проукраински оперативни служащи.

Американски чиновници обаче считат, че Киев е развил саботажни кафези в Русия, състоящи се от проукраински симпатизанти и оперативни служащи, добре подготвени в този тип война. Смята се, че Украйна им е предоставила дронове украинско произвеждане.

Длъжностни лица не са сигурни по какъв начин украинците са съумели да изпратят безпилотните самолети зад вражеските линии, само че двама източници коментират пред американския ефирен канал, че има добре открити контрабандни направления, които могат да бъдат употребявани за изпращане на безпилотни самолети или съставни елементи до Русия, където по-късно да бъдат съединени.

Представител на европейското разузнаване означи, че руско-украинската граница е огромна и доста сложна за надзор, което я прави подобаваща за контрабанда. " Трябва също по този начин да имате поради, че това е периферна територия на Русия. Оцеляването е проблем на всички, тъй че парите в брой правят чудеса “, споделя той.

Не е известно тъкмо кой управлява тези активи, макар че американски чиновници считат, че са забъркани офицери от украинското разузнаване.

Украинският президент Володимир Зеленски е определил необятни параметри за това какво могат да създадат неговите служби за сигурност и разузнаване, обявиха два източника, само че не всяка интервенция се нуждае от неговия автограф.

Сутринта на 30 май дронове се разрушиха в къщи в Москва и Московска област. Руските медии писаха, че в офанзивата са взели участие 32 дрона, три от които са ударени жилищни здания. В същото време в съветското министерство на защитата рапортува единствено осем дрона.

В нощта против 3 май се чуха детонации в центъра на Москва - съветските управляващи оповестиха офанзива с дрон против Кремъл и упрекнаха Украйна. Руснаците настояват, че противовъздушната защита е свалила дроновете, само че на фрагментите, оповестени в мрежата, се вижда, че един от дроновете е горящ над кулата на Кремъл.

Украйна публично съобщи, че не стои зад офанзивата, защото първият приоритет е освобождението на личната й територия. Американското разузнаване обаче счита, че украинските сили за специфични интервенции може да стоят зад случая.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР