Украйна е преустановила натрупването на природен газ в подземните газохранилища

...
Украйна е преустановила натрупването на природен газ в подземните газохранилища
Коментари Харесай

Украйна преустанови натрупването на природен газ в подземните газохранилища

Украйна е прекратила натрупването на природен газ в подземните газохранилища (ПГХ), съгласно оперативните данни на „ Укртрансгаз “ АД, представени от РИА Новости “

По-специално, в случай че на 1 октомври там са насъбрани 13,94 милиона кубически метра, то на 2 октомври размерите понижават до 0,61 милиона, а към 3 октомври пълнене въобще не се прави.

Преди това „ Газпром “ и унгарската MVM CEEnergy Ltd. подписаха 15-годишен контракт за годишна доставка на 4,5 милиарда кубически метра гориво през “Tурски поток” и газопреносните системи на Югоизточна Европа: 3,5 милиарда през Сърбия и един милиард през Австрия. Така Украйна беше изключена от веригата, съобщи Фокус.

В петък генералният шеф украинската газотранспортмана компания " Сергей Макогон съобщи, че изпомпването през страната е спряно. В същото време, съгласно информацията на уеб страницата на оператора, той не е спрян през този ден и възлиза на 4,823 милиона кубически метра.

Макогон изясни, че информацията за обновяване на преноса на газ от „ Газпром “ не подхожда на действителността, а записаните потоци са реекспорт на гориво, съхранявано в украински подземни складове за газ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР